[SIZE=4][SIZE=5]Bilmeyenler İçin Rank Math SEO Eklentisi Nedir?[/SIZE][/SIZE]


[SIZE=4]
[/SIZE]Rank Math SEO, her ne kadar All In One ve Yoast'ın gölgesinde kalsa da oldukça kullanışlı bir SEO eklentisidir. Hatta AIO ve Yoast'ın bazı özelliklerini kullanmak için ücret istediği özellikleri Rank Math SEO'nun ücretsiz sürümünde kullanabilirsiniz. Gelişmiş birçok özelliği ile sitenizi fazladan eklenti yükünden de kurtarır. Bu eklentiyle henüz tanışmadıysanız, araştırmanızı tavsiye ederim.

Bizim için eklentinin en büyük eksikliği, Türkçe dilini desteklememiş olması. Eminim Rank Math ile daha önce karşılaşan birçok kişi detaylı özelliklerini görünce ve Türkçe olmayınca sitesini bozacağını düşünerek eklentiyi kullanmaktan vazgeçmiştir.

Ne Hizmeti Sunuyorum?



Bu hizmetimde Rank Math SEO eklentisini kullanmak isteyen ama özelliklerini anlayamadığı ve SEO ayarlarının bozulacağını düşünerek eklentiyi kullanmaktan çekinenler için TAMAMEN (hemen hemen - %99) Türkçe bir Rank Math SEO eklentisi kullandırma hizmeti sunuyorum. Özellikle web site kurma işlerine yeni başlayanların çok işine yarayacağını düşünüyorum. SEO'nun olmazsa olması, en önemli özelliklerinden birisi olan SEO eklentisinin ayarlarını doğru şekilde yapabilme fırsatı sunuyorum.

Eklentiyi çevirirken anlatım bozukluğunu bozmadan yalın bir dil kullanmaya gayret ettim. Google çeviriden kopyala yapıştır yapmadan, herkesin anlayacağı şekilde, zaman zaman kendi yorumlarımı da katarak çevirmeye çalıştım. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim, hizmetimi alanlar Rank Math SEO ayarlarında hangi ayarı yaptıklarını bilecek. Neyin nereden yapılacağını görecek. Ayarları kendi istekleri doğrultusunda özelleştirebilecek. Belki de yapmak istediği ayarı yanlış yaptığının farkına varacak.

Örnek Çeviriler;











Gereksinimler



Rank Math SEO eklentisini kullanmak için Loco Translate eklentisine de ihtiyaç vardır. Loco Translate ile entegre edilerek çalışır. Loco'nun ücretsiz sürümü işimizi görecektir. Loco'da herhangi bir değişiklik yapmanıza gerek yok. İleteceğim .po ve .mo dil dosyalarını sitenizin kök dizinindeki "public_html/wp-content/languages/loco/plugins" ve
"public_html/wp-content/languages/plugins" klasörlerinin içine atmanız yeterli.

Not: Eklentinin yazı editöründe bulunan yerin nerede olduğunu bir türlü bulamadım. :( Bilen varsa paylaşırsa memnun olurum. Çevrilmeyen bu alanları Türkçeye çevrilmiş ekran görüntüleri ve notepad dosyası ile vereceğim. Zaten birkaç denemeden sonra aşina olacağınıza inanıyorum...

Örnek;



Nasıl Kullanılır?



Eğer bu hizmetimi satın almak isterseniz, sürecin daha hızlı ilerlemesi adına profilimdeki banka hesaplarından birine ödemeyi yaptıktan sonra isim soyisim, ödemenin hangi hesaba yapıldığı ve email adresi bilgilerini özel mesajla bildirdiğinizde en kısa zamanda gerekli dosyalar mail ile gönderilecektir.

Daha sonra sitenize Loco Translate eklentisini yüklemeniz gerekli. Loco'yu da yükledikten sonra ilettiğim .po ile .mo dosyalarının her ikisini önce "public_html/wp-content/languages/loco/plugins" daha sonra da "public_html/wp-content/languages/plugins" klasörlerinin içine atın veya var olan .mo, .po dosyalarının üzerine yazdırın.

Bu adımları uyguladıktan sonra Loco Çeviri > Eklentiler > Rank Math SEO ekranının şu şekilde olması lazım. Hepsi bu kadar! Artık Rank Math SEO eklentisini Türkçe kullanabilirsiniz!

Sık Sorulan Sorular



Sitem Zarar Görür Mü?

.po, .mo dosyaları dil dosyası olduğundan site ayarlarınıza veya Rank Math SEO ayarlarınıza herhangi bir zararı olmayacaktır. Sadece eklentide bulunan İngilizce yerler Türkçe olacaktır.

Bütün Dediklerinizi Yaptım ama Olmadı?

Yukarıda anlattıklarımın hepsini eksiksiz yaptığınızda Rank Math SEO eklentisinin otomatikman Türkçe olması lazım. Sizde olmadıysa bir yerlerde yanlışlık yapmış olabilirsiniz. Ben birkaç sitemde test etmiştim. Her seferinde sorunsuz çalışmıştı. Olası hata almanız durumunda şunları tekrar kontrol edin...

  • Dil dosyalarını doğru klasörlere attığınıza emin olun.

  • Çeviri, Rank Math SEO 1.0.42.3 sürümü baz alınarak yapıldı. Farklı sürüm kullanıyorsanız, Rank Math'i 1.0.42.3 sürümünü geri yükleyebilirsiniz.

  • Loco Çeviri > Eklentiler > Rank Math SEO ekranında farklı dil görünüyorsa silmeyi deneyin. Ayrıca bu ekranda Türkçe olarak "Sistem" ve "Özel" klasörlerinin olduğundan emin olun.

Rank Math SEO Eklentisini Türkçe Kullanmanın Fiyatı Ne Kadar?



Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Rank Math SEO Türkçeleştirme hizmeti için 1 haftalık yoğun bir çalışma yaptım. Önce Loco Translate eklenti panelinden, sonra da oluşan anlam bozukluklarını düzeltmek için Rank Math SEO üzerinden tek tek kontrol ettim ve bozuklukları düzelttim. Toplam 1848 satır, 3000 üzeri cümle, 5000 üzerinde kelimeyi Türkçeye çevirdim.

Hem bu emeklerimin karşılığını maddi anlamda alabilmek (pandemi nedeniyle çalışamıyorum) hem de bu hizmeti daha fazla kişinin kullanabilmesi için fiyatı uygun tutmaya çalıştım.

20 TL bir fiyat belirledim.

Ek Notlar:

Forumda her gün şikayet konuları okuyoruz. Aramızda maalesef art niyetli kişiler de bulunuyor. Bu kişilere yönelik şunu söylemek istiyorum,

Hizmetimi satın alan kişiler, dosyaları KENDİ sitesi olması şartıyla istedikleri sitelerde kullanabilir. Ancak 3. kişilerle ücretli/ücretsiz paylaşmamalarını rica ediyorum. Üç beş kuruş için kimsenin hakkına girmeyin! Yapmayın!

Vakit ayırıp konuyu okuduğunuz için teşekkür eder, herkese hayırlı işler dilerim

Forum Dışı İletişim: 0539 492 6181