cthax adlı üyeden alıntı
O zaman alacağınız 10 tl likte linkte ki de aynı sesi verecektir fazla vermenize gerek yok. (deforme olma sebebi münferit bir husus ise o başka)
Ses konusunda 2 yıldır ciddi sıkıntı çekiyorum ve bir türlü işin içinden de çıkabilmiş değilim. Önce anakartın ses çıkışları sorun yarattı, bazı hapörlörlerden ses net diğerlerinden bozuk geliyordu. Çıkışlar hasar görmüş değişecek dendi ancak ses kartı almayı tercih ettim ve tamir ettirmedim.
Creative Sound Blaster Z aldım ve yeni kablolar ile kullanmaya başladım, bir süre sonra kablolarda temassızlık oluştu ve değiştirdim. Daha sonra Microlab 5+1'de sorun yaşamaya başladım ve ürünü servise götürdüm, çıkışlarda sorun olduğunu söyledilşer ve tamir ettiklerini söyleyip ücret aldılar ancak ben vidasının bile açılmadığına inanıyorum. Üründe sorun yoktu yaptık deyip para aldılar ancak kanıtlayamadığımdan bir şey demedim. Eve geldiğimde sorun devam etti ve Creative Sound Blaster Z'de sorun olduğunu düşündüm.
Creative Sound Blaster Z yeni olmasına rağmen firma Türkiye pazarından çekilmiş olduğu için muhatap bulamadım ve 2 farklı serviste 3 ay bekletildim. Aynı şekilde çıkışlarda sorun olduğu, yedek parçanın bulunması durumunda cihazın çalışır hale geleceği söyledin, kart şu an tamir edecek yer bulamadığımdan yatıyor.
Mecburen bozuk olarak bildiğim anakarta ses sistemini bağladım ve çalıştı. 2 ay kullandıktan sonra temassızlık sorunu yaşadım. (3.5mm jack'larda) İnce geldiğini fark ettim ve değiştirdim sorun çözüldü. 3 ay geçti şimdi tekrar bir yerden ses geliyor bir yerden gelmiyor diğerinden ise bozuk geliyor. Sapasağlam kablolar sallayınca ses ciddi anlamda değişiklik gösteriyor. Bir türlü çıkamıyorum işin içinden, bozuk olan ne?
Şu an Corsair ST100 kulaklık standının ses kartından AUX bağlantısı üzerinden 5.1 modunda sanal 7.1 surround sound olarak idare eder bir ses alıyorum.