-
-
Yaş/Cinsiyet
53 / E
-
Meslek
Web Tasarım
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Bugün özel mesajla gelen 6 kişinin sitesini inceledim ve Cloudflare denk geldim.
Saldırı dışında! neden kullanıyorsunuz merak ediyorum.
Sebeplerini yazarsanız memnun olurum :)
Hatta bir arkadaş seo konusunda uzman birinin de Cloudflare kullandığı için devam edeceğini söyledi.
Cloudflare bir seo kriterimi mesela?
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Web Tasarım - Site Yapımı
-
-
Ad Soyad
H** A**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Cloudflare sizce hızlandırıyor mu siteyi?
theredor
kötülerinsin sen dünya
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
23 / E
-
Meslek
webmaster
-
-
Ad Soyad
A** Ö**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Hem saldırı için hem de cache için kullanıyorum, her sektör farklı kullanıyor bence. Film dizi siteleri cloudflare kullanarak gizlendiklerini düşünüyorlar, bazıları canlı tv sitesi için kullanıyor falan filan.
Genelde herkes saldırıları engellemek için kullanıyor.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
seo uzmanı - wordpress uzmanı
-
-
Ad Soyad
F** E**
-
-
-
Ticaret
2, (%50)
Hocam site hızı bir seo kriteridir. Siz cfnin cdn optimizasyonunu kullandığınızda düzgün entegre edilir ise siteniz ciddi ölçülerde hızlanıyor. Bu bir çok kriterlerden sadece 1 tanesi sorunun cevabına geçecek olursak dolaylı yoldan bir etkisi var diyebiliriz.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Yazılım Mühendisi
-
-
Ad Soyad
F** A**
-
-
-
Ticaret
17, (%100)
Hocam sunucunuz Türkiye’de ve ziyaretcileriniz de Tr de ise problem yok fakat örneğin benim sunucum ABD’de fakat ziyaretçilerim Abd, avrupa, Hindistan avustralya gibi dünyanın muhtelif yerlernden. Sitem Abd den 2 sn de açılırken örneğin avrupadan 3.5 hindistandan 4 sn de açılıyor. Cloudflare ve türevi cloud dns kullanımı bunun önüne geçiyor, çok lokasyonda sunuculara dağıtıyor ve avrupadan giren ziyaretçiye avrupadaki sunucudan veriyor süreyi. Benim kullanım amacım bu. Bunun haricinde cache ve güvenlik gibi özellikleri var ama benim ihtiyacım yok bunlara.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Web & Medya
-
-
Ad Soyad
T** H**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Cloudflare kullanımı için TR de yeterli bir kaynak olmaması yanlış kullanıma yol açıyor çoğu zaman.
Doğrudan hıza etkisi olmasa da DNS hızının çok daha iyi olması ilk nedenim. Ayrıca olası bir saldırıda hemen elimizin altında oluyor.
Bazı ücretli özellikleri kullanılırsa hız için gerçekten faydalı olabileceğini düşünüyorum. Ayrıca statik bir site sahibiyseniz eğer cloudflare tam olarak bir hız canavarı olabilir.
Açıkçası istenirse sosyal medya zımbırtılarına kadar ekleyebileceğimiz çok kapsamlı bir hizmet sunuyor.
Log kaydı tutması da daha önce yaşadığım yasal bir sorunda epey işimi görmüştü.
Tüm bu özelliklerin yanında sadece Cloudflare kullanmak bir siteyi hızlandırabilir mi? Hiç sanmıyorum. Yinede doğru ayarlayınca güzel bir şeyler elde edildiğini düşünüyorum.