Sonra siteye biraz yatırım yapıp büyütmek istedim. .com alan adı ve hosting aldım. Sitemi kurdum. Basit ücretsiz bir tema ile başladım. İçerikleri taşıdım yeni siteye ve adsense için başvuru yaptım. 1-2 günde onay aldım. Bloggerdan yeni siteye yönlendirme yaptım. Ve kısa sürede ziyaretçim daha da arttı. Kazançlarım arttı. Daha profesonel bir tema satın aldım. Reklam yerleşimi çok iyi yapılıyordu bu temada. Dolayısıyla gelirlerim daha da arttı.
Ziyaretçilerim de durumdan memnun. Yorumlarda yazı hakkında iyi bir yorum yapılmasının hazzı hiç bir şeyde yok. Bu benim kendi tecrübem. Uzun süre wordpress siteler yaptım. Tecrübem 7 yılda haliyle çok arttı.
Şimdi siz yol arkadaşlarımın blogger da site açmak için sebepleriniz var. Biliyorum ben de ama neden wordpress olmalı?
- .com alan adı ile site açmak ziyaretçinin gözünde değerli oluyor.
- Adsense ve birkaç istisna dışında başka reklam firmalar blogspot siteyi onaylamıyor. Wordpress e geçtiğinizde başka firmalarıda kullanabilirsiniz.
- Seo eklentileri ile daha iyi makale yazıyorsunuz. Makalenize bir puan veriyor ve önerilerde bulunuyor. Önerilere göre makale yazınca daha iyi sıralama alırsınız.
- Siteniz daha kurumsal, profesyonel kimliğe bürünüyor.
- Bir çok eklenti var. Eklentiler ile ziyaretçilerinizi daha çok sitede tutabilirsiniz. Mesela bir quiz yapabilir ve ziyaretçilerinizi daha çok sitede tutarsınız.
- Üyelik eklentisi kurarak kullanıcıları aktif yapabilirsiniz. Onlara özel yazılar yazabilirsiniz. Hatta parayla üyelik satabilirsiniz.
- Otomatik sosyal medya paylaşım eklentileri var. Siz hiç yorulmadan tüm mecralarda yazınızı paylaşır.
- SEO uyumlu
- Mobil uyumlu çok güzel siteler yapılır
- Birçok blogger teması wordpress den uyarlamadır. Kullandığınız temaların gerçeklerini kullanacaksınız.
- Sürekli güncelleme gelen açık kaynak kodlu yazılım
- Kodlama gerekmez. ama bir çok ayarlama yapılabilir
- Mesela üyelik sistemi, soru-cevap, forum ekleyebilirsiniz sitenize. Kitleniz daha aktif olur.
- Blogunuz çok büyüdüğünde rahatlıkla ticarete dökebilirsiniz. Satın alma yöntemleri entgre edip satışlar yapabilirsiniz.
- Aradığını, yapadığınız bir şey varsa yüzlerce türkçe makale var. Cevabını kesin bulursunuz.
- Güvenli ve sürekli yedeklenebilir bir site yapabilirsiniz.
- CDN hizmetleri kullanabilirsiniz.
Takipte kalın, listeyi detaylandıracağım daha
Bence blogspot ve wordpress altyapılı bir site için bir kıyaslama yapın derim.
Eğer sorunsuz şekilde wordpresse geçmek isterseniz ben seve seve hizmet veririm. Onlarca kişiye yardım ettim. Bana pm den veya whatsapp dan ulaşabilirsiniz:
Whatsapp dan uaşmak için üstteki resme tıklamanız yeterli