-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
seo
-
-
Ad Soyad
M** D**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
MERHABA ARKADAŞLAR ÖNCELIKLE MÜSLÜMANIM AMA KAFAMA TAKILAN BİR DURUM VAR ARAŞTIRDIM FAKAT TATMİN EDICI CEVAPLAR BULAMADIM SIZ DEĞERLI FORUM ÜYELERINE SORAYIM DEDIM
ARKADAŞLAR ŞİMDİ NEDEN DÜNYADAYIZ BİZ NEDEN İMTİHANDAYIZ KİMSE YANLIŞ ANLAMASIN BILGISAYAR OYUNU DÜŞÜNÜN ONUN IÇINDEKI KARAKTERLERMIŞIZ GIBI HISSEDIYORUM DÜNYANIN KANUNUNDANMIDIR YOKSA ALLAH C.C BÖYLE ISTEDIĞINDENMIDIR BILMIYORUM AMA NEDEN BIR OYUNUN IÇERISINDEYIZ ALLAH C.C NEDEN şeytan gibi bir iblisi hesaba alıyor TAMAM ALLAHIN VARLIĞININ MUCIZELERI VAR HER ŞEKİLDE KANITLARSIN ALLAHIN VARLIĞINI AMA ASIL SORU ŞU NEDEN BİZİ YARATTI NEDEN CENNET CEHENNEM OLAYI VAR NEDEN BİZİ CEHNNEMDEN FARKSIZ DÜNYADA SINIYOR BİLGISAYARDAN YÖNETILIYORUZ GIBİ HISSEDIYORUM BİR AKVARYUM DÜŞÜN İÇİNDE BALIKLAR, KÖTÜ BALIĞI ALIP CEZALANDIRIYORSUN IYI BALIĞI ÖDÜLLENDIRIYORSUN AMA O BALIĞA SORULMUYOR YARATILMAK ISTIYORMUSUN DIYE IMTIHAN ISTIYORMUSUN DIYE BALIKLARI İSTEDIĞIN GIBI YÖNETIYORSUN SANA KARŞI GELENI CEZALANDIRIYORSUN HAŞA CANIMIZ ALLAHIN AMA VERDİĞİ CANI İSTEDIĞI ZAMAN GERİ ALIYOR BU DURUM KAFAMI ÇOK KURCALIYOR ÇOK DERİNE INMEKTE ISTEMIYORUM AMA DİN ZATEN ARAŞTIRMAK DEĞILMIDIR KAFAMDAKİ SORULARI ÇÜRÜTMEK İSTİYORUM
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
53 / E
-
Meslek
Web Tasarım
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Kur'an-ı Kerim Türkçe mealini bir okuyun derim.
Cevaplarını aradığınız hemen her bilgi mevcuttur.
Kısacası: her an bir sınav veriyoruz.
4 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
seo
-
-
Ad Soyad
M** D**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Arapçasını okudum fakat türkçesını hıç okumadım en yakın zamanda okuyacağım
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
seo
-
-
Ad Soyad
M** D**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
İMTİHAN OLMASAYDI, İTİRAZ HAKKI OLURDU
Hem şu da unutulmamalıdır ki; mesela tecrübeli bir öğretmen sınıfındaki öğrencilerin hallerine bakarak onları imtihan etmeden bazısına düşük not, bazısına da yüksek not verse, elbette düşük not alan öğrenciler itiraz edip, “Eğer biz imtihan edilseydik, zayıf not almazdık” diyerek öğretmeni suçlayacaklardı. Aynen bunun gibi, Cenab-ı Hak bizleri şu dünyada imtihan etmeden cennete veya cehenneme gönderseydi, o zaman cehenneme giden insanlar bu karara karşı çıkıp “Eğer imtihan edilseydim, cehenneme gitmeyecektim” diye itiraz etme hakları olacaktı.
İşte Cenab-ı Hak ezelî ilmi ile bizim akıbetimizi bildiği halde bu neticeyi bizlere de bildirmek ve hesap gününde itiraza mahal bırakmamak için şu dünyayı bir imtihan yurdu olarak yaratmış, bizleri de bu âleme bir memur olarak göndermiştir.
Sonuç olarak, bizim yaratılış gayemiz başka, sonumuzu bilmek başka meselelerdir. Yaratılış amacını anlayan bir insan da bu soruyu sorma ihtiyacı duymayacaktır.
AZ ÖNCE ŞU YAZIYI GÖRDÜM DAHADA ÇOK SORU ÇOGALDI KAFAMDA :) NEDEN BÖYLE BIRŞEY YAPILIYOR HİÇ YARATMASAYDI BÖYLE DURUMLAR OLMAYACAKTI NEDEN BIZIMLE BILGISAYAR OYUNUYMUŞ GIBI OYNANILIYOR
KESINLIKLE YANLIŞ ANLAMAYIN SORULARIMA CEVAP ARIYORUM
-
-
Yaş/Cinsiyet
23 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** Ş**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
İslam'da iki harklı irade var. Bunlardan biri külli irade diğeri cüzi irade.
Külli irade seçemeyeceğimiz değiştiremeyeceğimiz şeyler.
Cüzi irade ise seçebileceğimşz değiştirebileceğiniz şeyler. İnsan sadace seçebileceği şeylerden sorumlu tutuluyor İslam'da.
Ayrıca İslam'da dünyaya insan olarak gelmekte bir nimet sayılıyor. İnsandan canının kıymetini bilmesi ve ona göre yaşaması isteniyor. Sana sınırsız nimet veriliyor ve karşılığında neredeyse sadece 5 vakit isteniyor.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
özel sektör
-
-
Ad Soyad
Z** K**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Okursan cevaplara değil başka sorulara ulaşırsın
-
-
Yaş/Cinsiyet
23 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
I** T**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
Allah, bizimle bilgisayar oyunuymuş gibi oynamiyor sen o sekilde dusunuyorsun ama yaptigin seyleri verdigin kararlari sen yapiyorsun sen veriyorsun. Zorla da bir sınava girmiyoruz zaten hayatın her anında bir sınav var simdi 9 gun sonra yks sınavı var ona girmeden basarili sonuç almadan ben yazilim muhendisi olabilirmiyim ? Veya doktor ? O yuzden hayatın her anı bir sınavdır en büyük sınav ise öldükten sonraki sınavdır.
Gorevcim.com ile Hemen Para Kazanmaya Başla
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Özel Eğitim Öğretmenliği
-
-
Ad Soyad
A** U**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Kuranı Kerimin mealini 5-6 kez okudum, daha da okuyacağım. Şu an incili okuyorum. Hiçbir dine inancım yok. Hiçbir dinin kutsal kitabı tüm soruların cevabını veremiyor.
Şöyle güzel bir söz vardır:
"Din zenginlerin rahatı bozulmasın diye fakirlere uydurulmuş bir yalandır."
Bu söze kesinlikle katılıyorum. Herkesin inancı kendinedir. Yukarıda imtihandan bahsettiğinizi gördüm. Adaletli bir öğretmen olsaydı bir kesimi açlıkla diğer kesimi doğuştan zengin olarak sınamazdı.
3 kişi bu mesajı beğendi.