Remus
NUMLOCK.COM.TR
E-Mail Onaysız
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Ögrenci
-
-
Ad Soyad
E** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Merhaba ufak tefek işler için şahıs şirketi kurmak istiyorum . Bu hem müşteriler için hemde vergi cezası olayı için olacak.
Şimdi benim sormak istediğim web tasarım sosyal medya vb işlerle uğraşıp şirket olup vergi veren fatura kesen varmı aramızda nasıl bir yol izlememiz lazım .
Ve neleri gider olarak gosterebiliyoruz.
Mesela bilgisayar alsam bunu gider olarak gosterebiliyormuyuz?
Sırf fatura ve kurumsal kimlik yüzünden çok iş kaçırdım ondan dolayı düşünüyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Marketing
-
-
Ad Soyad
A** D**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
++takipteyim
sanal ofisle ilgili milyon tane konu var, şahış şirketi ile doğru düzgün 1 tane yok.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Özel
-
-
Ad Soyad
E** B**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Öncelikle şirket kurmak İnternet aktif vergi dairesinden yapabilirsiniz bizzat kendiniz. Daha sonra defter tutmak için muhasebeci ile anlasabilirsiniz. Şahsen benim muhasebeci açılış ücreti diye bir ücret almadı ister sen aç dedi ister ben açayım dedi. Kendisi açtı. Sadece aydan aya muhasebe defter ücreti veriyorum.
Ofis olarak babanın üzerine evse onu gösterebilirsiniz. Home ofis olarak ve değersiz şekilde. Bu sayede stopaj odemezsiniz. Şahsen ben odemiyorum.
Oyle astronomik ücretlere kanmayın.
Gider göstermekse o ofiste yani evde çay gideri olur, dogalgaz gideri olur, elektrik gideri olur, bunlar ofiste olması gereken giderler. Fakat sizin üzerinize olmalı.. Mesela bilgisayar gideri de olur, çünkü meslek kodunu ona göre yazacaksınız. İşiniz bilgisayar ile.. Şahsen benim yaptığım kod e ticaret. Ve bu giderler bende mevcut.
Onun dışında zahmetli başka bir şey yok. Her ay vergi geliyor hiç bir şey yapmazsan 60-80 arası damga vergisi vs geliyor. Yaparsan +kdv vs. Bir de muhasebeci giderin.
Sormak istediğin bir şey olursa cevaplamaya çalışırım.
5 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Yazılım Mühendisi
-
-
Ad Soyad
F** A**
-
-
-
Ticaret
17, (%100)
Bir de başka yerde sigortalı değilsen sgk primi.
nuti
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Muhasebe
-
-
Ad Soyad
M** D**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Geçen ay kendi şahıs firmamı kurdum
Aylık 150 TL muhasebeci ücreti (isteyen olursa muhasebeci için yardımcı olabilirim)
Açılış vs gibi gider 100 TL
Evi gösterdim iş yeri olarak
Muhasebe programı bilgisayar telefon vb şeyleri gider olarak gösterebilirsn.
Fatura için masrafa girmeyin portal e arşiv fatura kullanabilirsiniz. Hem daha sağlıklı hemde mail olarak gönderebilirsiniz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
23 / E
-
Meslek
Genç Girişimci
-
-
Ad Soyad
B** V**
-
-
-
Ticaret
60, (%100)
Mukellef.co'dan rahatlıkla kurabilirsiniz aylık 250 tl gibi bir ücret ödüyorsunuz muhasebeci dahil bütün ihtiyaçlarınızı onlar karşılıyorlar.
Peer
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Admin
-
-
Ad Soyad
H** G**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
çok basit turkiyegovtr ile açılışı yap uygun muhasebeciyi bul defter tutmasını sağla, ilk ay cepten 5 kuruş gitmez. Ayrıca genç girişimci isen 1 yıl bağkurunu devlet ödüyor 3 yılda gelir vergisini devlet ödüyor. ilk açılış olduğu için 3 ay geçer geçmez yine teşvik var zaman oldukça yazarsın bana anlatırım teşvik alır durursun
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
serbest
-
-
Ad Soyad
I** S**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Hocam tanıdığın muhasebecin varsa git yanına sana yardımcı olur.