-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
bankacı
-
-
Ad Soyad
D** T**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
bu sorun ile ilgili bir çözüm şimdilik yok sanırım.
Sosyal içerik platformu - Lafmacun.net
-
-
Yaş/Cinsiyet
48 / E
-
Meslek
sevkiyat
-
-
Ad Soyad
M** Ö**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
bu sorunu çözen olmadımı arkadaşlar, ücretli destektemi veren yok. site xenforo forum
-
-
Yaş/Cinsiyet
48 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
M** Ç**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bu sorunla ilgili burada verilen ingilizce linklere bir göz attım, google translate sağolsun.
Diyelim ki bir sayfaya girdiniz, tam oradaki bir linke tiklayacakken sayfa birden aşağıya kaydı ve oraya bir resim yüklendi, tiklayacaginiz link de aşağıya kaydı haliyle, kullanıcı deneyimi bozulmuş oldu bir şekilde. Buna CLS adını vermişler. Reklamlarda çok oluyor bu sorun.
Eskiden html kodlarla sayfa yazılırken böyle bir sorun olmuyormuş çünkü görselin kaplayacagi alan koda yaziliyormus, tarayıcı kodda yazan boyuta göre orada bir boşluk gösterdiği için kayma gibi bir sorun olmuyormuş. Css kodlar ortaya çıkınca bu olay değişmiş.
Aslında günümüz tarayıcıları bu sorunu düzeltip kaymaları engelliyormuş. Sanırım sorun reklamlarda, benim sitemde de oluyor çoğu zaman, sayfa geliyor sonra reklam açılıp içeriği kaydiriyor.
Reklam alanlarına sabit bir boyut verilirse sorun biraz çözülür sanırım. Sayfa yüklenirken orası en baştan boş olarak gelir içerik de aşağıya kaymamis olur.
Tamamen yanılıyor olabilirim, sıradan bir kullanıcı olarak anladığım bu şekilde.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
BT Eğitmeni - Webmaster
-
-
Ad Soyad
i** B**
-
-
-
Ticaret
30, (%100)
Google diyor ki gel ben reklamları optimize edeyim, daha çok kazan. Tamam diyorum, al sen koy reklamları. Sonra Search Console diyor ki kümülatif kaymışsın. Yav ben kaymadım, adsense kaydırdı. Hayatımda gördüğüm ennnn saçma olay. Kendi kaydırıp bana kızıyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Diğer
-
-
Ad Soyad
O** Ç**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Wordpress kullanıcıları resim, önbellekleme gibi optimizasyonları yaptıktan sonra Flying Scripts kullanarak bu hatayı giderebilir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
53 / E
-
Meslek
Öğretmen
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
25, (%100)
Arkadaşlar esnek reklamlarda bu sorun oluyor. siz reklemın nerede çıkacağını varsayarak örneğin sidebara 300*250 boyutlu reklAm yerleştirin sorun çıKmaz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Yazılım Mühendisi
-
-
Ad Soyad
F** A**
-
-
-
Ticaret
17, (%100)
Evet genellikle reklam fakat yazılım kaynaklı da oluyor. Bende footer önce yüklüyor, sayfa içeriği sonra geliyor. Bu durumda footer bir anda en dibe kayıyor. Bu da ciddi layout shifte sebep oluyor.