ORGANİK TRAFİK NEDİR ?
Organik trafik doğal yollarla çekilen ve Arama Motorlarının desteklediği trafik biçimidir.
Bu trafiği nasıl elde edebilirim?
Bu trafiği elde etmenin birçok yöntemi bulunmaktadır. Bunları detaylı bir şekilde başlıklar halinde anlatmaya çalışacağım.
Sosyal medyadan çekilen trafik bir çoğumuzun sosyal medya hesapları vardır. Bu sosyal medya ağlarının başında Facebook geldiği için bende bu başlıkta Facebook’tan trafik çekme yöntemlerini anlatacağım.
A) Facebook profilimizde paylaşım: Web sitemizi veya belirli bir içeriği facebook profilimizde paylaşarak burada facebook arkadaşlarımızın bu linki görüp tıklamasıyla doğal yollarla trafik çekmiş oluruz.
B) Facebook Yorum : Bu seçenekte Facebook’ta yoruma web site linkimizi yerleştirerek bu linki görüp tıklayanlardan organik trafik çekmiş oluruz.
C) Facebook guruplarda paylaşım : Son dönemde facebook gurupları çoğaldı ve Arkadaşlarımız bazen bizim işteğimiz dışında bizleri facebook guruplarına eklemektedir. Ve buradan gelen bildirimler çoğumuzun canını sıkıyor ama biz bu gurupları tam bir web site sahibinin kullanması gerektiği gibi kullanacağız ve eklendiğimiz tüm guruplarda web sitemizin linkini paylaşacağız ve bu linki gören gurubun diğer üyeleri linke tıklayacak ve biz yine organik trafik çekmiş olacağız.
Forumlarda Link Paylaşımı : İnternette birçok forum sitesi bulunmaktadır. Bu forum sitelerine üye olarak forumda imzamıza veya paylaştığımız bir konuya linkimizi vererek web sitemize trafik çekebiliriz.
Firma Tanıtım Rehberleri : Bu seçenek kurumsal siteler için daha iyi. Şuan internette birçok firma tanıtım rehberi bulunmaktadır. Web sitemizin konusuyla alakalı firma rehberini bulup web sitemizi bu firma rehberine ekleyebiliriz. Bu şekilde sitemizin linkini görenler tıklayıp sitemize gidecek buda bizlere organik trafik elde etmiş oluruz.
Dizin Siteleri : Ben bunları da firma tanıtım rehberlerine benzetiyorum ama bunlara kişisel blog veya herhangi bir konuda bir site ekleyebilirsiniz. Bu arada dizin sitelerinin bazıları sitenizin tanıtım yazılarını veya kısa açıklamalarını da eklemenize olanak sağlıyor.
Blog Sitelerine Yorum Yapma : İnternette birçok blog sitesi bulunmaktadır ve bu sitelerin belli bir okuyucu kitlesi bulunmaktadır bu sitelerdeki yazıların altına yorum yaparak sitenizi ekleyebilirsiniz zaten birçok blog sitesinin yorum kısmında web siteniz diye bir kutucuk bulunmaktadır oraya sitenizin linkini yerleştirerek. Trafik çekebilirsiniz.
AŞAĞIDAKİ KAYNAK LİNKİNE GİDİP YAZIYA YORUM YAPARAK BACKLİNK ALABİLİRSİNİZ.
KAYNAK:http://pcsekreterim.tk/organik-trafik-nedir/