-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Uzman Biyolog
-
-
Ad Soyad
C** Ö**
-
-
-
Ticaret
37, (%100)
Senelerdir bu sektörde onlarca insana farklı sektörlerden hizmet sağladım, web sitesi, seo, video, tanıtım reklamları vs. vs.
Ancak hep içimde uhtedir ve bazıları 7-8 senesini devirmiş bilimsel içeriklere sahip web projelerim oldu. Maalesef hiçbiri şöyle tatlı bir etkileşim ile kendi ortamını oluşturamadı.
Diyorum ki şöyle bilimsel haber, bilimsel yayınlar, bilimsel tartışmalar, bilim konuşulan ve trol karakterlerin nefes alamadığı bir ortam olsa, forum olsa, her gün ne kaynattılar bugün diye sadece çıta üstü sohbetlerin döndüğü bir forum kursam, tüm sitelerimi de oraya yönlendirip forumda aktif olma şansı yakalasam, buradan kaç kişi katılır?
Bir nevi hem fikir almaşası, hem de kamuoyu yoklaması diyelim; "bilim" anahtar kelimesine ilgi duyan tüm dostlarımın cümle ve eleştirilerini beklerim.
Teşekkürler şimdiden!
Bilim Forum | Bilimgunlugu.com
Mrtcn
PrismaCSI
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Cyber Sec & Project Manager
-
-
Ad Soyad
M** G**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Ülkede bilim olmadığı için aşırı normal bir durum. Üzücü ama ne yaparsın işte :) Kimse ilgilenmiyor.
Benim okuduğum bir kaç yer vardı kimisi kapattı gitti, kimiside zar zor ayakta duruyor.
Forum değilde ben genelde bloglarda takılıp makale okuyorum.
Forum işi hiç tutmaz.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
İş Güvenliği Uzmanı
-
-
Ad Soyad
S** K**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Hocam bilim sitelerini geçiyorum bilim kanalları bile gerçek bilim ile ilgili içerikler üretince zor tutuyor, ilgi çekici konuyu mübalağa dolu bir başlıkla yazmadığı sürece sallayan olmuyor. Örneğin 420k aboneli mis gibi içerik üreten Evrim Ağacı kanalının Celal Şengör'ü konu ettiği videolar 25 30 k izleniyor, reva mı bu :) ?
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Meslek
-
-
Ad Soyad
D** B**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Benimde aklımda da böyle bir düşünce vardı, özellikle astronomi ve fizik alanında insanlar tartışsın konular ve çalışmalar yürütsün, birbirleriyle tanışsın isterdim. Fakat bu tarz şeyler genelde amerika, kanada, japonya ve rusya gibi ülkelerde tutuyor, bizim milletimiz genelde hazırcı ya da araklayıcı. Türk youtube'undan bile bunu görebilirsiniz hocam. Ha birde uzay çalışmaları yürütmüyoruz. Bu da büyük etken.
SeyretGitsin.com | Dizi ve Film Tavsiyeleri
-Netflix, BluTV, Prime Video
-Sinema
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** Ç**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bilim içeriği ne demek ki? Popüler bilim mi akademik mi? Akademikse sınırlı ama sadık bir kitleye hitap edebilir. Popülerse pek çok dergi var , onlarla rekabet etmek için de ekibe ihtiyaç olur. Tüm bunların haricinde gogılda pek çok kişi bilimle alakalı içerikler aratıyor ama rekabet çok fazla. Bunları sayabilirim ama bence siz biliyorsunuzdur zaten çok popülerler gerek face sayfaları gerek siteleri vesaire.
Yani böyle bir konseptte site açacak olsam öncelikli amacım etkileşim vesaire değil bilgilerimi paylaşmak olurdu. Öteki türlü hem sabıra , hem ekibe hem de paraya ihtiyaç olur diye düşünüyorum.
Zaten bilim sitesi kelimesinden hiçbir şey anlamadım. Bilim sitesi nedir? Research gate gibi mi? Popüler bilim dergileri gibi mi? Daha sınırlı bir konseptte çok popüler olan siteler var. Rekabet için de belli bir ekibe ihtiyaç var.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Endüstri müh.
-
-
Ad Soyad
K** C**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
bilimi oldugunca en basit sekilde ve keyifli anlatmak lazım yoksa zor
bilimdili/com
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
serbest
-
-
Ad Soyad
Y** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Diğer sitelerden çekeceğiniz izleyicinin bilme ve ilme duyduğu ihtiyaca bağlı. Varmı bu tarz forumlar?
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
ZM
-
-
Ad Soyad
A** D**
-
-
-
Ticaret
15, (%100)
Bence belirli bir konu seçilerek açılan bilim siteleri daha çabuk yukseliyor. Her bilim konusunda yer vermek büyük bur ekip gerektiriyor ancak örneği astronomi veya biyoloji bilimi gibi tek konuya yönelmek daha kolay olur ..ve daha detaylı ilgi çekici bilgiler verilebilir
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Android Developer
-
-
Ad Soyad
Y** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
enes batur vb gibilere bak anlarsın neen tutulmadıgını :)bilim kimin umrunda bu ülkede, 3 tane film çekti kendi oynuyor kendi yönetiyor,hangi varlıklı insan elini cebine koyupta bilime sponsor oldu bütün reklam firmaları ergen youtuber ve instagram fenomenleri peşinde koştu