Türklerin En Çok Sevdiği Oyun
Okey Türk kültüründe en çok tercih edilen oyunlardan bir tanesidir. Okey gerek birden fazla oyuncu ile oynanabilmesi gerekse sağladığı rekabet ortamı ile zaman geçirmenin en eğlenceli halidir. Okey oyunu rakip dört kişi arasında oynandığı gibi eş iki takım arasında da oynanabilmektedir. Okey oyunu mükemmel şakaların yapıldığı anların arasında yerini almaktadır. Siz de "Şeytan mı taşlıyorsun bilader" şakasını yapmayı mı özlediniz? Sitemiz en kaliteli hizmeti sunmak için sizi beklemekte, gelin ve en güzel espriyi siz yaparak keyifsiz anlarınıza keyif katın.
Okey oyununun sağladığı haz okey oynamadan zaman geçirmeyi kalitesiz zaman geçirmeye eş değer tutmuştur. Bu sebepten dolayı okey oyunu hizmetini online veren sitemiz kullanıcıların bu sorununa çözüm bulmakta ve okey keyfini evlere taşımaktadır.
Okey oynamak her ne kadar zevkli olsa da okey oynamak için evlere geç gitmek sorun olmaktadır. Sitemiz sayesinde artık bu derdinize de çare olacak bir çözüm bulduk. Artık okey oynamaya gitmeyin okey size gelsin. Eşinizin "Neredeydin sen" sorusuna maruz kalmayın.
Okey masalarının en kötü esprilerinden bir tanesi de okey atılırsa kapan alır esprisidir. Sitemiz oyun oynarken kötü esprileri de engellediği gibi kötü yorumları da spamlama imkanı sunmaktadır. Okey oynarken beklemeyi sevmiyor musunuz? Okey oynarken düşündüğünüz için sizi rahatsız mı ediyorlar? Bu sorunların çözümü de Okeydeyim'de. Taş atmak için kullanıcılarına ideal süre veren okey sitesi platformumuz ile sizin tüm bu dertlerinize çözüm bulmaktayız.
Okeyde Taş Çalma Derdine Son
Okey oynarken en istenmeyen durumlardan bir tanesi taş çalınmasıdır. Kendini akıllı sanan rakibiniz sizin boşluğunuzdan faydalanarak taş çalmayı başarabileceğini düşünmekte ve bazen de başarılı olabilmektedir. Online okey oynama deneyimi sunan Okeydeyim taş çalma ihtimalini de ortadan kaldırmaktadır.
Online oynayan sayısının en fazla olduğu oyunlardan bir tanesi okeydir. Online okey oynama hizmeti veren Okeydeyim, hem arkadaşlarınızla oyun oynama deneyimi yaşattığı gibi tanımadığınız oyuncularla okey oynayarak sosyalleşebileceğiniz oyun deneyimini de beraberinde getirmektedir.
Sitemizde sunulan eşsiz okey oynama deneyimini yaşamak isteyenlere Okeydeyim, Facebook hesapları üzerinden oyun oynama imkanı sunmaktadır. Facebook üzerinden okey oynamak istemiyor musunuz? Sitemize üye olarak veya misafir girişi yaparak da oyun oynayabilmeniz mümkündür.
Okeyde Dördüncüyü Beklemeyin
Nette okey oynamanın avantajları arasındaki en önemli avantaj şüphesiz okey oynamak için kimseyi beklemek zorunda olmamanızdır. Siz de okey oynamak istiyor ama okey oynamak için kimseyi bulamıyor musunuz? Okeydeyim kısa sürede okey oyuncusu bulmakta ve istediğiniz masaya okey oynamak için oturma imkanı sunmaktadır.
Arkadaşınız okeye çağırdığınız halde arkadaşınız davetinize olumlu cevap vermedi mi? Sitemize gelin ve okey oynamaya başlayın. Merak etmeyin davetinize gelmeyen arkadaşınız sizi arayacaktır. Telefonunu açın ve "Okeydeyim" cevabını verin ve ona ihtiyacınız olmadığını gösterin.
Okeyin En Yalın Hali
Online okey oynatan sitelerden ve reklamlarından sıkıldınız mı? Sitemiz tarafından sunulan okey oynama deneyimi reklamsız ve sizi rahatsız etmeyecek şekilde sunulmaktadır. Unutmayın sitemiz keyifli zaman geçirmenizi ilke olarak benimsemiş bir sitedir.
Düz okey oyna seçeneği sunan Okeydeyim platformu olarak bu hizmeti sunarken oyuncuyu rahatsız eden her türlü etkiden uzak bir oyun deneyimi sunmayı amaç edinmekteyiz. Bu doğrultuda oyuncuyu rahatsız eden küfür içerikli ya da rahatsız edici mesaj yollayan kullanıcılara da çok kısa sürede yaptırım uygulamaktadır. Sitemizin hızlı çözüm sunma seçeneği sayesinde oyunculara güvenli bir ortamda oyun deneyimi yaşatmaktadır.
Kolay ve Kullanıcı Dostu Ara Yüz
Online okey oynama hizmeti sunan sitemiz oyun oynama deneyimi yaşatırken oyuncu dostu bir site ara yüzü sunmaktadır. Sitemiz aracılığı ile okey oynamak isteyen okey sevdalısı oyuncular sitemizi ziyaret ettikten sonra giriş seçeneklerinden bir tanesi ile giriş yaparak ya da misafir olarak giriş yap seçeneğini tercih ederek okey oynamaya hemen başlayabilmektedir.
Okey oynamak için sitelerin talep ettikleri bilgilerden yoruldunuz mu? Sitemiz tam size göre. En az bilgi ile sitemizde hemen okey oynamaya başlayabilirsiniz.
Gerçek Kişilerle Okey Oynama Zevki
Okey oynamak istiyorsunuz ama kimseyi bulamıyor musunuz? Gerçek olmayan kişilerle okey oynamaktan sıkıldınız mı? Durun gitmeyin sitemiz tam size göre. Sitemizde bulunan oyuncular tamamen gerçek kişilerden oluşmakta ve oyunlar sırasında robotların oyununuza dahil olması engellenmektedir. Sitemizde oyun oynayarak gerçek kişilerle sohbet edebilir ve sosyalleşebilirsiniz.
Sitemizde bulunan gerçek kişilere arkadaşlık isteği atabilir ve oyun oynamak istemediğiniz kişileri engelleyerek aynı oyun masasında oturmak zorunda kalma sorunundan tamamen kurtulabilirsiniz.
Okeydeyim aracılığı ile oyun oynayan oyuncular oyun sırasında tasvip edilmeyen hareketlerde bulunduğunda sitemizin yüksek güvenlikli alt yapısı sayesinde direkt platformdan atılmakta ve bir daha üye olamamaktadır. Siz de güvenilir ve nezih bir ortamda sohbet ederek okey oynamak istiyorsanız Okeydeyim'e bekleriz.
En Orijinal Okey Oyununun Tarihi
Okey oyna seçeneği sitemiz tarafından sunulan bir seçenek olup okey tarihinin en orijinal oyunu olan düz okey oynama seçeneğidir. Okey oyunu 13. yüzyılda Çinliler tarafından ortaya çıkarılan domino oyununa dayanmaktadır. Türk halkı tarafından en çok sevilen oyunlardan bir tanesi olan okey, sadece Türkiye’de değil dünyada en çok satan strateji oyunlarından bir tanesidir.
Okey Nasıl Oynanır?
Okey oyunu oynanış şekli derin stratejileri içerisinde barındırmaktadır. Okey oynarken sadece elinizdeki taşları bilmeniz size yetmeyecektir. Çünkü unutmayın ki sadece bitmeye çalışmıyorsunuz rakibiniz ya da rakiplerinizin bitmesine de engel olmaya çalışıyorsunuz.
Canlı okey oyna seçeneği sunan sitemiz aracılığı ile okey oynamak mı istiyorsunuz? Edineceğiniz tüyolar ile en iyiler arasına adınızı yazdırabilirsiniz.
Okey oyunu 106 taş ile oynanan bir oyundur. 4 farklı renkten oluşan taşlar 1’den 13 kadar numaralandırılmıştır ve her taştan 2 tane bulunmaktadır. Okey oynarken ilk taş atacak oyuncuya 15, diğer oyunculara ise 14 taş verilir. Yani taş atmak zorunda olan oyuncunun elinde 15 taş bulunur. Okey taş dağıtma işlemi bittikten sonra geriye kalan taşlar oyuncular tarafından çekilmesi için ortaya konulur ve sırası gelen ya rakibinin attığı taşı alarak taş atar ya da yerden taş alarak taş atar.
Okey konusunda en önemli şey okeydir. Okey oyun başında açılan taşın bir fazlasıdır. Örnek vermek gerekirse oyun başında açılan taş siyah beş ise okey siyah altıdır. Gösterge ise siyah 5’tir. Okeyde temel amaç per yapmaktır. Per yapmak için 3 ya da daha fazla aynı numara taşın aynı renklerini ya da aynı sayının farklı renklerini biriktirmek gerekmektedir. Örnek vermek gerekirse siyah renkli 11-12-13-1 düz okeyde per iken, kırmızı 13 – siyah 13 – yeşil 13 ve mavi 13 de yan yana bir per oluşturmaktadır. Okeyde bitmek isteyen oyuncu elindeki 14 taşı per yaptığında son taşı ortaya atarak bitmektedir.
Okey oynarken unutmamanız gereken bir diğer önemli konu 11-12-13-1 bir per iken 11-12-13-1-2 per değildir. Yani sayılarda son taş olan 13’ün yanına 1 taşı koyulabilirken 1 taşının yanına başka bir sayı koyulamamaktadır.
Tüm bu bilgilerin ardından keyifli bir okey deneyimi yaşamak ve bilgilerinizi pratiğe dökebilmek için sizleri Okeydeyim platformuna bekleriz.