-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
webmaster
-
-
Ad Soyad
E** B**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Merhabalar;
Bir arkadaşım E-Ticaret sitesi kurup dropshipping yapmak istiyor. Ürünler kargo ve sevkiyat anlaştığı firma tarafından karşılanacak. Sadece ürünleri siteye ekleyip yurttıdışı satış yapacak. Bu olayı şirket kurmadan yapmak istiyor. Bu konuda en büyük engel nedir? Ne gibi sıkıntılar çekebilir. Veya yasal ama kolay bir yolu var mıdır? Ödeme sistemi olarak ne kullanabiliriz bu gibi şeyler hakkında da bilgisi-tecrübesi olanlar yazabilir mi?
Lütfen iyi veya kötü farketmez fikirlerinizi belirtesiniz sevinirim.
Herkese Hayırlı Günler.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Hand Made Leather Phone Cases
www.bouletta.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
19 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
K** P**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Dostum şahıs şirketi açsın arkadaşın aylık 200 tllik bir mebla. Kafası rahat olur. Yoksa sanal pos paypal vs hiçbir şey ayarlayamaz. Ha 200 tl verecek durumu yoksa zaten hiç girmesin
-
-
Yaş/Cinsiyet
46 / E
-
Meslek
Esnaf
-
-
Ad Soyad
M** E**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
merhaba.
eticaret firmamız var. bir ara eihracatı araştırmıştım.
öncelikle satış yapmak için en azından şahıs şirketi olması şart. Daha doğrusu fatura kesebilecek bir firma şart.
eihracat biraz problemli geldi bana. en can sıkıcı noktasıda iade konusu.
herhangi bir iadede gelecek olan kargo ücreti zarar ettirir diye düşünüyorum. en azından kendi sektörümde durum böyle.
iade olmamasının tek yolu kişileştirilmiş ürün satmakmış. kişiselleştirilmiş üründe kanune iade yokmuş. yani tşört satıyorsan üzerine alıcının istediği bir yazıyı, resimi baskı yapmak gibi.
şahıs firması ilk kurulum maliyeti 500tl civarı olur.
aylık 860tl bağkur + 200tl muhasebeci
resmi çıkışlar olacaksa gümrük müşavirine ihtiyacın olacak. işlem başı 400tl civarı alır.
ihracatçılar birliğine üye olacaksın. yıllık 200tl gibi bir ücreti var. işlem yapılan yıl başına alır. yıl boyunca ihracat yapılmazsa almaz. ayrıca çok küçük bir miktar kardan komisyon alır.
Bildiklerim bukadar. Değişenler olmuş olabilir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİ
-
-
Ad Soyad
H** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
gelir vergisinden istisna oluyorsunuz yıllık 75.000 tl
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Tasarımcı
-
-
Ad Soyad
I** S**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Ben kendi sitemde dropshipping yapıyorum.Sitenin linki parsabel.com
Yaklaşık 20 adet pos firması ile görüştükten sonra dropshipping yapabilmeme olanak sağlayan tek firma shopinext oldu şuanda başvurdum şirket istemediler.Sadece IBAN.
************** mı bilemem ama Devletten ve bankalardan IBAN ve TC kimlik no veri tabanlarını aldılarsa dolandırılma ihtimali düşüyor.Bi deneyin derim.Başvurum 1 kaç güne onaylanır muhtemelen.Sizi bilgilendiririm
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
webmaster
-
-
Ad Soyad
E** B**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
ibrahimsincar adlı üyeden alıntı
Ben kendi sitemde dropshipping yapıyorum.Sitenin linki parsabel.com
Yaklaşık 20 adet pos firması ile görüştükten sonra dropshipping yapabilmeme olanak sağlayan tek firma shopinext oldu şuanda başvurdum şirket istemediler.Sadece IBAN.
************** mı bilemem ama Devletten ve bankalardan IBAN ve TC kimlik no veri tabanlarını aldılarsa dolandırılma ihtimali düşüyor.Bi deneyin derim.Başvurum 1 kaç güne onaylanır muhtemelen.Sizi bilgilendiririm
Yorumunuz için teşekkür ederim. Denemekte fayda var. Deneyeceğim.
Hand Made Leather Phone Cases
www.bouletta.com