istanbulumsanat olarak çok eski bir geçmişi olan ve kültür mirasımız çini sanatını icra ederek ürünlerimizi sanatseverlerin beğenisine sunuyoruz. Mekanlara değer katan İznik Çini ürünlerimizi tamamen el yapımı olarak üretiyoruz. Herhangi bir hazır baskı malzeme kullanmadan ham çini bisküvisine desenlerimizi aktararak en kaliteli çini boyaları kullanmaya özen gösteriyoruz. Çini tahrirleme safhasından boyama, sırlama ve fırınlama aşamasına kadar en iyi sonucu alabilmek için çabalıyoruz.

www.istanbulumsanat.com sitemizde çini tabaklar, çini kase ve tepsiler, çini karolar, çinili ahşap kutular, çini tablo ve panolar ile çeşitli hediyelik seçenekler bulunmaktadır.


En Güzel Hediye, Çini

Evlerin, ofislerin, mekanların duvarlarına renk katan, masa üstündeki zarifliği ile bulunduğu ortama canlılık veren çiniler hediyelik olarak çok iyi bir seçenek. Çiniler içerdiği kuvars maddesi sayesin çok dayanıklı olarak üretiliyor. Sırlanarak pişirildiği için yıllarca canlı renklerini koruyor.

Dekorasyon amaçlı ürettiğimiz çini tabaklar, çini ürünler İznik Çini motifleri kullanılarak beğenilerinize sunulmuştur. Motiflerde Türk çini sanatı örneklerinden Selçuklu ve Osmanlı desenleri kullanıyoruz.

El yapımı çini panolar yapım aşamasında çini bisküvi üzerine desen transferi ile ya da kara kalemle çizilmektedir. Çini yapım aşamaları konusunda detaylı bilgi için https://www.istanbulumsanat.com/cini-nasil-yapilir-cini-yapim-asamalari-nelerdir/ başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.

Her bir çini bisküvisi üzerine desenler desen transferi dediğimiz aşamada elle geçirilir ve tek tek canlı renklerde çini boyası ile boyanır. Boyanan çiniler yüzeyinin parlak olması için sırlanarak 800-1000 derece gibi yüksek ısıda özel fırınlarda pişirilir.

İznik çinileri özellikle hediye seçimi için en güzel ve kalıcı seçeneklerden biridir. İznik çini ürünleri yerli ve yabancı kişi ve kuruluşlar tarafından da son derece beğenilen aksesuarlar arasındadır. Manevi değeri düşük donuk ve mat objelere karşın mekana derinlik katan değerli bir çini eser her zaman tercih edilebilir. Böylelikle geleneksel Türk çini sanatını yaygınlaştırıp, benzersiz bir ürünü sevdiklerimize sunmuş oluyoruz.


Çiniler eşe, arkadaşa hediye, yeni iş hediyesi, terfi hediyesi, yeni ev hediyesi, yurt dışına hediye ve kurumsal hediye olarak tercih edilmektedir.

www.istanbulumsanat.com