Hong Kong gazetesi The Apple Daily geçtiğimiz günlerde Bitcoin hakkında tam sayfa bir ilan yayınladı. Çevirilere göre, reklamda “Bankalar, bugün beni yüzüstü bıraktı ve başından attı” yazıyor. Bitcoin sembolünden sonra reklam İngilizce olarak devam ediyor. “Bitcoin sizi asla terk etmeyecek” yazıyor. Reklam, Bitcoin’in bir hükümet veya şirket tarafından kapatılamayacağına veya kontrol edilemeyeceğine dair bir metinle devam etti.

Bitcoin (BTC) Kuruluş Amacı Anlatıldı
Metin ayrıca, Bitcoin’in kurulduğu zamanda gerçekleşen Genesis Block ve 2008 finansal krizine de değiniyordu. The Apply Daily, Hong Kong merkezli bağımsız bir gazete olup, CEO’su Jimmy Lai’nin geçtiğimiz günlerde kabul edilen Ulusal Güvenlik Yasasını ihlal ettiği için 10 Ağustos’ta tutuklanmasıyla da gündeme geldi. Daha sonra serbest bırakıldı. Bazı insanlar, Bitcoin reklamının, gazeteyi kapatmakla tehdit edenlere atıfta bulunduğunu öne sürdü.

Twitter’daki bazı yanıtlar, ülkenin mevcut durumu göz önüne alındığında Hong Kong dolarının kripto para birimiyle nasıl değiştirilebileceğini sorguladı. Kullanıcılar, fiziksel nakit kullanmanın yanı sıra ekosistemi desteklemek için yabancı kripto borsalarının ve p2p borsalarının kullanımını öğrendi.

ABD merkezli kullanıcılar en büyük Bitcoin hodlers’ı olmaya devam ederken, birçok ülke, siyasi belirsizliğe işaret eden durumlarda Bitcoin kullanımında artış yaşadı.

Bu yılın başındaki haberlerde Arjantinliler, enflasyon endişeleri nedeniyle Bitcoin için daha fazla peso yatırıyorlardı. Arcane Research’e göre hacim, 2018’den bu yana Arjantin pesosunda %1.028, BTC’de %407 ve USD bazında %139 arttı. Yine de, Bitcoin bu ülkelerde potansiyel kullanım durumlarına sahip olabilirken, bazı insanlar Bitcoin’in siyasi bir araç haline gelmesini istemiyor.

Bitcoin Haberleri