Büyük bedenli kişilerin vücut yapılarına uygun kıyafetler seçmesi ve bu seçimlerin şık görünmesinin sağlanması önemli bir noktadır. Büyük beden modası genelde aynı çerçevede devam ettiği düşünülse de aslında yelpaze hayli geniş olup tüm vücut tiplerine uygunluk adına kıyafetler artık fazlasıyla üretilmektedir. Dolayısıyla büyük beden birinin yapacağı tek şey kalmaktadır; o da kendisine uygun olan parçayı bulabilmektir. Her büyük beden kendini zayıf ve bir o kadar da şık göstermek ister. Bu vücut proporsiyonuna sahip kişilerin her şeyden önce dikkat etmesi gereken nokta renk ve desen detayıdır. Doğru renkler ve desenlerle büyük beden bir kişi zayıf görülebilir.

Büyük Bedeni Zayıf Gösteren Renkler

Büyük beden bir kadın kendini doğru renk ve desenlerle zayıf gösterebilir. Bu renkler siyah, kırmızı, yeşil, açık mavi ve laciverttir. Bu tonlar güçlü bir görüntü sağlar ve bunun dışında zayıf göstererek fark yaratır.

Büyük bedenlerde günlük hayatın yanı sıra özel günlere istinaden büyük beden abiye seçimleri de ayrı bir önem taşır. İstenilen kıyafet, istenilen renkte hatta hatta dekolte payının ön planda olması ile bile ayrıntılıdır. Tabi her şeyden önemlisi kadının vücudunun bu abiye içerisinde nasıl gözüktüğüdür. Büyük bedenli bir kadın özellikle abiye seçimlerinde çok daha detaycı davranmalı, renk ve desen seçimlerinde dikkatli olmalıdır. Zira renkler ve desenler; zayıf gösterme yanı sıra boyu uzun da gösterir. Bu detaylar büyük beden kadın için önemlidir.

Büyük Bedende Renk ve Desenler

Büyük bedende ister günlük hayat ister abiye seçimler olsun; renk ve desen önemli iki kriterdir. Siyah her zaman renklerin içerisinde kurtarıcıdır. Siyahın dışında kırmızı, yeşil ve lacivert tonları da zayıf gösterir. Abiyeler de desen çok küçük şekilde olabilir. Ama en çok önerilen düz modellerdir.

Büyük beden abiye seçimlerinde özellikle bel kısmı kalınsa sorunlu bölgenin deyim yerindeyse üstünün kapatılması ve dikkatin başka yöne çevrilmesi gerekir. Böylelikle çok daha ince ve uzun boylu görünme sağlanır. Bel kalın ise omuzlara dikkati toplamak bu noktada iyi bir örnektir. V yaka ya da omuzları açıkta bırakan abiyeler tercih ederek bu şıklık kazanılabilir. Büyük beden bir kadında bel ve karın kısmı her zaman sorundur. Bu nedenle abiye de kruvaze kesim modeller, belden bollaşan seçimler ön plandadır.

Büyük Bedende Vücut Ölçüleri

Büyük beden bir kadında abiye seçimlerinde göğüslerin büyük olması, kalçaların geniş olması ve belin kalın olması gibi durumlar kıstastır. V yaka abiyeler doğru bir yaklaşım tarzıdır. Bel kısmı dar kalçadan bollaşan abiye elbiseler uygundur. Bazen de büyük bedenler de bel ince basen geniş olur ki bu durumlarda elbise boyunun dizde ya da diz üstünde olması önerilir.

Büyük beden kadın giyim seçimlerinde rahatsız eden bir başka nokta kol genişliğidir. Abiye tipi bir elbise söz konusu olduğunda kolların örtülü ancak omuzların açıkta olduğu modeller çok daha şık ve zarif duracaktır. Kilolu olmak demek dekolteli bir abiye seçememek demek değildir. Sadece dekoltenin üst bölgede kullanılmaması gerekir. Dekolte bacaklarda tercih edilebilir. Eğer askılı bir abiye tercih ediliyorsa askı kalınlığı da büyük bedenlerde önemli bir detaydır. Askı ne kadar kalın olursa omuzlar bir o kadar ince ve zarif görünmeye neden olur.

Büyük Bedende Ayak Bilekleri

Büyük beden bir kadın abiye seçiminde dekoltesini bacak kısmından yana kullanabilir ancak bunun dışında düzgün bacaklar ve ayak bilekliği güzelliği gerekir. Ayak bileğinde rahatsız olunan durumlarda uzun elbiseler tercih edilmelidir. Kilolu bir vücudun topuklu bir ayakkabı üzerinde durması işkence olarak tanımlansa da konu abiye olunca bu olmazsa olmaz şarttır. Seçilen topuklu ayakkabı ten rengi olduğunda ayak kesimi olmaz böylelikle çok daha uzun görünülür.

Büyük göğüslü bir büyük beden kadını V yaka bir abiye ile fark yaratır. Göğüsler büyük ise kesinlikle işlemeli ya da desenli seçimler yapılmamalıdır. Büyük beden abiye modelleri düz renkleri tercih edenlerin yanı sıra çok daha hareketli ama uygun formlarda olan seçenekleri ile piyasada mevcuttur. Bunlar ise https://www.patirti.com/buyuk-beden-abiye sitesinde tüm çeşitliliği ile sunulmaktadır.Vücut tipinize uygun abiye seçimlerinde gerek bilgi alarak gerekse çeşitli modeller ve renkler arasında doyasıya seçimlerde hizmet alabilirsiniz. Büyük beden olmak demek şıklıktan uzak olmak demek değildir.