MyBB kategorisinde açılan bir çok hata / sorun konusu gördüm ve bunlar hakkında bir açıklama yapmak istedim.

Uzun yıllar MyBB destek sitelerinde, kendi sitemde, burada veya diğer webmaster forumlarında bir çok hata türü gördüm. Neredeyse tümü tema kaynaklı sorunlardı. Tema kurulumu sırasında "Versiyon Uyumluluğunu Yok Say" seçeneğini işaretleyerek aslında herkes bu hataları kabul ederek tema kurulumunu yapıyor.

Ayrıntılara inelim...

MyBB sistemi ile tema tam uyumlu çalışması gerekiyor; neredeyse tüm MyBB hataların sebebi bu uyumsuzluktur. Örneğin MyBB sürümünüz 1.8.24 ama kullandığınız tema MyBB 1.8.16 için yapılmış; bu durumda bir çok alanda hata alırsınız çünkü MyBB güncelleme işlemi sırasında, tema üzerinde HTML, PHP değişkeni, JS, CSS, vb. gibi bir çok düzenleme yapılması gerekiyor. Bu düzenlemelerin bir kısmı güncelleme işlemi sırasında gerçekleşiyor ama kalan değişiklikleri de manuel olarak yapmanız gerekiyor.

Kısaca; hatasız / sorunsuz bir MyBB forumu için her yeni sürüm güncellemesi yaptıktan sonra gerekli tema güncellemesini de yapmanız gerekiyor.

Bu konuda daha önce açtığım konuları buraya bırakıyorum;

MyBB 1.8.22 için Tema Yükseltme İşlemleri
MyBB 1.8.23 için Tema Yükseltme İşlemleri

Yok ben kod düzenleme işleriyle uğraşamam ama MyBB de kullanmak istiyorum diyorsanız eğer güncelleme garantisi olan ücretli / ücretsiz temalar kullanabilirsiniz.