Hepinizin İyi Niyetli Yorumlarına Teşekkür Ederim.Sanırım Genel Kanı Bu Tarz Bir Sitenin Yasal Olmadığı Yönünde.O Zaman Bu Konu Hakkında Genel Bir Bilgilendirme Yapmam Gerekiyor.
Benim Sistemimde Gerçekleştireceğim Çekilişler "Yasal Olarak Karşılığı Nakit Olmayan Piyangolar ve Çekilişler" Hakkında Yönetmelik ten Sorumlu.
Parango Burda Çözeceğim 2 Sorun Sonrası Bu Yönetmeliğe Uygun Hale Gelecek.
1- Sevgili
PhpMania nın da Bahsettiği Gibi Site Üzerinde ki Piyango Kelimelerini Tamamen Kaldırmak.
2- Bilet Satın Alımlarında ve Kazanılan Ödüllerin Karşılığını Site İçerisinde Geçerli Bir Coine Çevirmek.
Bunlar Halledildikten Sonra Yasal Mevzuata Bakalım Ne Diyor.
a)Kamu kurum ve kuruluşları, dernekler, vakıflar, spor kulüpleri, okul aile birlikleri, emeklilik ve yardımlaşma sandıkları ve cemaatlerin eğlence, anma, kutlama gibi amaçlarla düzenledikleri toplantılarda, münhasıran toplantıya katılanlar arasında düzenlenen ve toplantı süresi içinde başlatılıp sonuçlandırılan karşılığı nakit olmayan piyango ve çekilişler.
Bu Maddede Bahsedilen Hususlar Benim İçeriğimi Kapsamıyor.b) Firmaların münhasıran başbayi ve bayileri arasında, mal ve hizmet satışlarını artırmak amacıyla, ciro primi niteliğinde vereceği ikramiye ve hediyelerin tespitine yönelik yapacağı çekilişler.
Bu Maddede Bahsedilen Hususlar Benim İçeriğimi Kapsamıyor.c)Çekiliş yapılmaksızın önceden belirlenen ve ilan edilen şartları taşıyanların tamamına ikramiye verilmesi şeklindeki düzenlemeler .
Bu Maddede Bahsedilen Hususlar Benim İçeriğimi Kapsamıyor.ç)Katılımcılardan herhangi bir bedel talep edilmemesi ve bir mal veya hizmetin pazarlama veya satışı amacına yönelik olmaması kaydıyla bu Yönetmeliğin yarışma olarak tanımladığı düzenlemeler .
Bu Maddede Bahsedilen Hususlar Benim İçeriğimi Kapsamıyor.d)Yarışma veya bu mahiyetteki düzenlemelere katılacak olanların çekiliş ya da kura yöntemine başvurulmaksızın, önceden ilan edilen şartlara göre seçildiği düzenlemeler ile aday olanların huzurunda sadece bunlar arasından çekiliş veya kura yöntemiyle belirlendiği düzenlemeler.
Bu Maddede Bahsedilen Hususlar Benim İçeriğimi Kapsamıyor.e)Bir hak, hizmet veya imkândan yararlanacak olanların seçimine veya öncelik sıralarının belirlenmesine yönelik olarak yapılan ve ikramiye taahhüdü içermeyen düzenlemeler .
Bu Maddede Bahsedilen Hususlar Benim İçeriğimi Kapsamıyor.d)Bir kişinin kazanabileceği ikramiyenin rayiç bedelinin 8/6/1959 tarihli ve 7338 sayılı Veraset ve İntikal Vergisi Kanununun 4 üncü maddesinin (e) fıkrasında belirtilen istisna tutarının % 2 sinin altında kaldığı düzenlemeler.
Bu Maddede Bahsedilen Hususlar Benim İçeriğimi Kapsamıyor.g)Sosyal amaçlı piyangolar
Bu Maddede Belki Benim İçeriğimi Kapsıyor Olabilir.Burada Sayılan Bütün Maddeler Milli Piyango İdaresinden Herhangi Bir İzin Almaksızın Gerçekleştirilebilecek Olan Çekilişler.
Sizlerin Yorumlarını Dikkate Alarak Bir Avukat İle Görüştüm ve Bana Söylediği Şu Oldu
Vaat Ettiğin Hediyeyi Vermez veya Hileli Bir Hareketle Kendine yada Yakınına Çıkartırsan Net Olarak Suç İşlemiş Olursun.Çünkü Bu **************lıktır.
Bunca Şeyin Üzerine Daha da Söyleyecek Birşey Yoktur Herhalde.Herkese Hayırlı Günler :)