-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Yazılım Mühendisi
-
-
Ad Soyad
F** A**
-
-
-
Ticaret
17, (%100)
Merhaba arkadaşlar,
Bir websitemde(wordpress) zar zor mobil skoru 60lara getirdim fakat adsense otomatik reklamları aktif ettiğim anda pagespeed 20 lere düşüyor. Çoğu sitemde bu şekilde. Litespeed server veya nginx denedim, wp-rocket ve ls cache ile de denedim sonuç hep aynı.
Örneğin analyitcs için flying analytics eklentisini kullanıyorum sıfır yavaşlatma fakat bu adsense için hiç bir çözüm bulamadım.
Var mı önerisi olan?
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Bilgisayar mühendisi
-
-
Ad Soyad
B** B**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Önemli olan pagespeed değil, büyük sitelere baktığında hepsininki çok düşük zaten önemli olan hosting
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Yazılım Mühendisi
-
-
Ad Soyad
F** A**
-
-
-
Ticaret
17, (%100)
Büyük sitelere baktığımda hepsi çok düşük değil hocam. Bir kısmı düşük puanlı çıkıyor eyvallah ama süre olarak da çok geç yüklüyor. Bu da search console da mobil için yetersi hatasına yol açıyor. Lcp ve cls değerleri kötü olduğu için. Malum google son güncellemelerde mobil için hızlı sitelere öncelik tanıyor. Hız düştükten sonra gözle görülür bir şekilde sıralama kaybına uğradım ve hit düştü.
Dediğin gibi skora pek takılmamak gerek fakat hız çok önemli.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Diğer
-
-
Ad Soyad
O** Ç**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Flying scripts’i denediniz mi? Hem Analytics hem de adsense için kullanabilirsiniz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
54 / E
-
Meslek
Web Tasarım
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
webpagetest ile analiz edin siteyi. Detaylarda neyin ne kadar sürede yüklendiğini görebilirsiniz.
Reklamlar pagespeed puanlarını düşürür ama site açılış hızı esastır. Bu yüzden puandan ziyade hıza odaklanmalısınız.
-
-
Yaş/Cinsiyet
23 / E
-
Meslek
Web Tasarım
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
LiteSpeed SW üzerinde LiteSpeed Cache kullanınız zira serverın esas amacı budur :) yanı sıra AMP kurarak reklamları içine atarsanız daha güzel bir skor elde edeceğinize şüpheniz olmasın
1 kişi bu mesajı beğendi.
antikkentleri.com
tatilyardimcim.com
Wordpress Uzmanı & Seo & Editör