Ritim Anaokulu çocukları bu konularda şanslı haftada bir gün ormandalar. Doğa temelli öğrenme ve sanat ile destekleniyorlar. Günümüzde çocuklar tablet telefon televizyon 3T ile daha çok vakit geçiriyor. Bizim çocukluğumuzda sadece haber izlemek için televizyon izlenirdi.
Çocukların problem çözme becerileri zihinsel ve fiziksel olarak gelişmeleri doğal ortamlarda ne kadar kaldıkları ile bağlantılıdır. Bu nedenle çok dikkat etmeliyiz. Duygu gelişimi değerlerimizi öğrenmeleri bu sürelerde gerçekleşir.
Okulda verilen eğitime pekiştirici aktiviteler ve oyunlar bu süreci derinleştirir. Çocukluğunda yeterli oyun oynayamayan çocuklar yetişkinliğinde farklı oyunlar oynayabilirler.
Ailede birey yerine konularak büyütülen çocuklar diğerlerine göre avantajlı ve büyüdüklerinde söz sahibi bireyler olurlar. Çocukların sordukları sorulara yeterli ve mantıklı cevaplar verdiğimizde onlarla sohbet ettiğimizde değerlilik bilincini hissetmelerini sağlarız. Bu da en önemli ihtiyaçlarımız arasında yer almaktadır.
Değerlilik ve karşılıksız sevgi onlara vereceğimiz en temel duygulardır. Bazen konuşmadan bu duygu için sarılmak bile onlar için yeterlidir.

Duygu gelişimini günümüzde beslendiğimiz yiyecekler ve içeceklerde etkilemektedir. Ne olduğunu bilmediğimiz kimyasallar ile hazırlananları vücudumuz nerede sindirilir ne işe yarar anlayamadığında saklar depolar. Öfkelenmemize, uyuyamamamıza, duyarsızlaşmamıza bile neden olabilmekteler.

Sanat tüm zamanlarda terapi olarak ruhumuza daima iyi gelmiştir. Yeni bakış açılarımıza yelken açmıştır ve ufkumuzu derinleştirmiştir. Okulda ebru dersinde boyaların renklerini çocuklar kendileri seçtiler. Ve ebru iğne uçlu kalemi ellerine alarak eserlerini kendileri oluşturdular. Böylece kendi hayal güçleriyle bir şeyi oluşturma çabaları ruhlarını dinlendirdi. O sırada dinledikleri ney sesi onları başka bir alemde hissettirdi.
En iyi öğrenme en çok duyu organına hitap eden ve sizde bir duygu oluşturan öğrenmedir .Bu yüzden çocukken annenizin yaptığı ekmek ya da kekin kokusu ve tadını unutamazsınız.

Doğa dersinde ormanda gözlerini kapatıp sesleri dinlemek farkındalığımızı arttıran güzel duygular yüklenmemizi sağlamaktadır.

https://www.ritimanaokulu.com/aile-tutumlari-ve-cocuk-gelisimi-uzerine-etkileri/