Php ile localhostta çalışıyorum ve EZSQL ile veritabanı işlemlerini öğrenmek amacı ile locale EZsql sınıfını dahil ederek kurcalamak istiyorum ama youtube yada google deki tüm anlatımlar 2-3 sene öçncesine ait birazda acemilik var tabi anlayamıyorum
EZsql githubda
installation kısmında
composer require ezsql/ezsql demişler bide composermi öğrenceez direk ziple indirip locale yüklenmezmi ? ve
--------------------------
USAGE kısmında
require 'vendor/autoload.php'; demişler ziple indirince ne vendor diye bir klasoır geliyo nede autoload diye bir php dosyası var bu iki dosyası bizmi oluşturucaz _?
-----------------------------
// **** is one of mysqli, pgsql, sqlsrv, sqlite3, or Pdo.
use ezsql\Database;
bu yıkarda mysqli, pgsql, sqlsrv, sqlite3, or Pdo dan birini seç diyor
Database klasöründe hepsinden birer php dosyası var seçim işlemi nasıl yapılıyor ? örneğin ben PDO ile çalışmak istersem diğerlerini silerek sadece ez_pdo.php dosyasını bırakmak sureti ilemi seçim yapmış oluyorum ?
-------------------
// Is same as:
use ezsql\Config;
use ezsql\Database\ez_****;
Is same as ==> aynıdırlar nedemek ? lib klasöründe confiig.php var ve bunun içini açıp php.ini dosyası tarzı bir ayar yapılabiliyor ister config php ile oyna istersen
database klasörü içinde ez_pdo.php haricindeki dosyaları sil gibisinden bişeymi demek istiyor ?
Yada en iyisi yukardalki soruları boşverin bu ezSQL denen sınıfı localhostta en basit haliyle kulllanmaya başlayabilmek için bir tarif yapabilecek birine müteşekkir olurum