COMODO Positive SSL'de Büyük İndirim Başladı!
Şimdi tüm web siteleri güvenli olsun diye, yıllık sadece 5,49$'a



Dünyada ve Türkiye'de en çok tercih edilen SSL sertifikası Comodo Positive SSLşimdi kaçırılmayacak süper bir fiyata sizi bekliyor. Web sitenizdeki verilerin güvenliğini artırmak için kısa sürelik bu özel indirim fırsatını kaçırmayın! Piyasada ortalama 9,49$'a satılan Alastyr'da liste fiyatı 7,14$ olan Positive SSL Sertifikasını 5,49$'a satın alabilirsiniz.


>>> Üstelik Koşul YOK | Adet Sınırı YOK | Ücretsiz Kurulum Desteği | Hemen Teslim <<<



SSL Sertifikası Nedir?

Açılımı Secure Sockets Layer olarak bilinen SSL sertifikası, alan adınızın size ait olduğunu doğrulayan ve veri akışı esnasında kişisel bilgilerin aktarılmasını gerektiren durumlarda güvenlik açıklarını önleyen özel bir güvenlik sertifikasıdır. Temel görevi, sunucu ile kullanıcı arasındaki verilerin şifrelenmesini sağlamak ve sağlıklı şekilde transfer edilmesine yardımcı olmaktır.

“Güvenlik Giriş Katmanı” olarak bilinen SSL, genellikle e-ticaret sitelerinde kullanılır. Netscape tarafından geliştirilen özel bir kriptolama yöntemi olan SSL, kredi kartı numarası, kimlik bilgisi ve şifre gibi pek çok kişisel bilginin güvenliğini sağlayarak, üçüncü şahısların eline geçmesini engeller. Bu aşamada SSL’nin görevi, bilgileri alan kişi ile gönderen kişiyi doğrulamaktır.

SSL sertifikaların en önemli görevi, tarayıcılar ile sunucu arasındaki tüm işlemlerin şifrelenmesi ve diğer şahısların eline geçmesinin önlenmesidir. Web siteniz için güvenli giriş katmanı kullanmaya başladığınızda, URL adresinizin başında artık “HTTPS” protokolünü görebilirsiniz. Böylece web sitenizin artık güvenilir bir site olduğu ziyaretçilerinize aktarılır ve tüm işlemlerde kişisel bilgilerin güvenle paylaşılabileceği izlenimi verilir.



SSL Sertifikası Türleri Nelerdir?

1. Standart SSL
2048 bit şifreleme özelliğine sahip standart SSL sertifikası, yalnızca alan adını kapsayan bir SSL sertifikasıdır. Genel bir network üzerinde bulunan verilerin güvenliğini sağlamak amacıyla kullanılan standart SSL sertifikası için başvuru sırasında bir belgeye ihtiyaç duyulmaz.

2. Wildcard SSL
Web sitesine ait alan adıyla beraber sınırsız sayıdaki alt alan adının korunmasını sağlayan Wildcard SSL, subdomain destekli SSL olarak da adlandırılır. Alan adı dışında diğer alt alan adlarını da korurken ek masraf yapılmamasını sağladığından ekonomiktir.

3. Rapid SSL
Belgesiz olarak servis sağlayan güvenli giriş katmanlarından biri de Rapid SSL olarak bilinir. 128/256 bit tek-kök şifreleme sistemini kullanan ve Symantec firması tarafından sunulan bu sertifika, pek çok tarayıcı tarafından desteklenir. Genellikle kişisel sitelerde kullanılır.

4. EV SSL
Güvenlik seviyesi en yüksek olan EV SSL, sertifika sahibinin ticari, resmi ya da hukuki varlığını belirtir. Pek çok kapsamlı kurumsal doğrulama içeren EV SSL sertifikası, ancak sertifika veren şirketler tarafından yapılan doğrulama sonucu verilir.

SSL ve SEO İlişkisi

SEO (Search Engine Optimization) web sitenizin organik trafiğini artırmak için başvurabileceğiniz en iyi yöntemlerden biri. Her şeyden önce güvenilir bir web sitesi kimliğine sahip olmanızın ziyaretçi sayınızı olumlu etkileyici aşikâr. Ayrıca özellikle uzun vadede organik trafiğini geliştirilmesine yönelik bir çalışma prensibini bünyesinde barındıran SEO, SSL ile birlikte kullanıldığında sürdürülebilir bir trafik artışına da imkân tanıyor.