Supercalifirigida adlı üyeden alıntı
sadece demo kurulumundan bahsedilmiş. demo kurulumu için belirtilen ücreti normal buluyorsanız diyecek bir şeyim yok tabii.
ek olarak: sadece ref toplamak için düşük ücretle konu açan çokca insanın olduğunuda unutmamak gerekir. bazı mecralar için yeni üye olmak bu saatten sonra iş yapabilmek için oldukça zor.
Bu iş yapılırken ''demo kurulumu'' diyerek geçemeyiz; zemin sağlam olmalıdır.
Sadece tema kurulumu ile kısıtlı değildir yapılacak işlemler. Sonrasında yapılması gerekenleri de izah etmeliyiz site sahibine. Zaten işi bilen biri olsa neden bize yaptırsın ki.
Ayrıca demo kurulum sonrasında menu yerleşimi sayfaların ayarlanması vs gibi işlemleri de site sahibi illa ki hizmet verene sorar bilgilenmek için, hakkıdır da. Dolayısı ile hemen her konuda onu bilgilendirmek zorundayız. Temaya bağlı olan eklentiler de var ayrıca ayarlanması gereken. Slider var..
30 dakikada yaptım bitti olmamalıdır kısacası. Bu hizmet değildir bana göre.
Demo kurulum sonrası sunucu alt yapısına göre sitenin biraz hızlı açılması sağlanmalıdır mesela. Neden bir daha ücret ödeyerek hızlandırma vs işlemi yaptırmak zorunda kalsın site sahibi?
Bir iş yapıyorsak biraz ahlaklı ve biraz vicdanlı olmalıyız.
Açık olmak gerekirse ben 20 TL almaya tenezzül bile etmem. Ücretsiz yaparım daha iyi.
Biraz mantık yürütülürse bahsi geçen rakamın bir değeri olmadığı, dolayısı ile emeğe ve müşteriye saygısı olmadığı da ortaya çıkar.
Sadece ref toplamak için bu fiyata iş yapmak bir bahane ayrıca. Bir çok platformda görüyorum; ''kısa süreliğine xx fiyat'' açılan hizmet konusu aylarca aynı fiyattan devam ediyor. Bu tamamen piyasayı düşürmek için yapılan bir baltalama girişimidir.
Misal ben sırf bu nedenle Opencart e-ticaret hizmeti vermiyorum en iyilerden biri olduğum halde. Kısa süreliğine; ref amaçlı derken bir bakmışsınız onlarca müşteri ediniyor. Ama şu var ki o müşterilerin çoğu da bizim gibi uzmanlara geliyor sonra. Maalesef acı bir fiyat ile karşılaşıyorlar. Önceleri yapıyordum ama uzun bir süredir yapmıyorum çok üstelemelerine rağmen. Bıktım çünkü.
Bir de bir acı gerçek daha var ki müşteri görünümünde olup ücretsiz bir şekilde işini hallettirmeye çalışanlar arttı.
Uzaktan bağlantı ile işini hallettirmeye çalışır mesela. Ne münasebet? Panel bilgilerini verirsin, işin çözülür ve sonra bilgilerini değiştirirsin, bu kadar basit. Sözde güvenmiyor ya.. Güvenmiyorsan kendi işini kendin halledeceksin o zaman.
Bu arada yardım amaçlı açılan konulara ücretli hizmet teklifi yazılmasına karşıyım. Gidin üyeye özelden yazın. Sırf bu nedenle artık konularda yardım amaçlı yorum yapmayı ciddi derecede azalttım ben.
Üzerine alınanlar var ise, hiç kusura bakmayın diyemeyeceğim; kusuruma bakın bir zahmet.