lostyazilim
tr.link

isimtescil domain ne zaman düşer?

28 Mesajlar 7.173 Okunma
acebozum
tr.link

ErhanCelikk ErhanCelikk Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 27.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Hosting Görevlisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 818
  • Beğeniler 141 / 178
  • Ticaret 3, (%100)
Backorder sistemi önce alana kazandırır. Yoncu.com'un sistemi saniyelik kontrol ediyormuş yani alma ihtimali yüksek ama hiçbir zaman garanti değil.
Eğer Yoncu.com'dan backorder alırsanız kaçırdığınız zaman ücreti hesabınıza bakiye olarak yüklüyorlarmış ama diğer firmaları bilemem.

elektronikssl
webimgo

FriedeKind FriedeKind Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 21.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek
  • Mesajlar 1431
  • Beğeniler 101 / 123
  • Ticaret 0, (%0)
peki bu backorder için vereceğimiz paraya domain ücreti dahil mi hariç mi?

ErhanCelikk ErhanCelikk Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 27.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Hosting Görevlisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 818
  • Beğeniler 141 / 178
  • Ticaret 3, (%100)

FriedeKind adlı üyeden alıntı

peki bu backorder için vereceğimiz paraya domain ücreti dahil mi hariç mi?

Dahil diye biliyorum ama o verdiğim linkten bir de destek sistemlerinden sorman daha iyi olur.

Batuhan Batuhan Kendine webmaster Kullanıcı
  • Üyelik 08.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 3455
  • Beğeniler 783 / 1009
  • Ticaret 1, (%100)
Eğer iki yada daha fazla kişi bir alanadına backorder alırsa bu işin ağır piyango taraf oluyor anlaşılan. Her backorder hizmeti veren de mutlaka Yoncu gibi saniyelik olarak takip edecektir, hangisi daha önce alır hiç belli olmaz.

Bu arada ben para alanadına dahil değil diye biliyorum. com, net gibi düşük fiyatlı alanadları için tescil + backorder 36 lira makul gelebilir ancak bir .co yada .tv alanadı yakalamaya çalıştığınızı düşünün, mantıksız geliyor. Yanlış anlamadıysam firma backorder ile alanadı hakkını eline almış oluyor, siz de backorder yaptığınız firmadan tekrar alanadınızı tescil ettiriyorsunuz.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 21.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek
  • Mesajlar 1431
  • Beğeniler 101 / 123
  • Ticaret 0, (%0)
arkadaşlar yeni konu açacaktım ama burdan yazayım dedim

bir site vardı adını unuttum düşen domainleri listeliyordu tr aramada filanda yapılabiliyordu

Ek Olarak: buldum adresi: savespell.com

hostingwp hostingwp Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 05.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek bilişim
  • Mesajlar 2
  • Beğeniler 0 / 0
  • Ticaret 0, (%0)

Metin2Turkey Forumu adlı üyeden alıntı

Backorder sistemi önce alana kazandırır. Yoncu.com'un sistemi saniyelik kontrol ediyormuş yani alma ihtimali yüksek ama hiçbir zaman garanti değil.
Eğer Yoncu.com'dan backorder alırsanız kaçırdığınız zaman ücreti hesabınıza bakiye olarak yüklüyorlarmış ama diğer firmaları bilemem.

yoncu.com'dan bir çöp bile almanızı tavsiye etmiyorum. yapılacak her işlemde para alırlar

sometimes sometimes Sms Onayı Gerekli Telefon Onaysız
  • Üyelik 06.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet 28 /
  • Meslek öğrenci
  • Mesajlar 44
  • Beğeniler 22 / 9
  • Ticaret 1, (%100)

Batuhan adlı üyeden alıntı

İsimTescil ile hiç muhattap olmayın, stajer mi çalıştırıyorlar nedir rezalet destek sistemi var, hele şu sıralar. İsimtescil 14 gün süre veriyor sanırım, aslında bildiğim tüm sağlayıcılar 14 gün süre veriyor. A bu arada alanadı düştüğünde yine alınamıyor bir süre, yurt dışı firmasından yüksek bir fiyatla yeniden regletilebiliyor.

Hayatımda en çok pişman olduğum fakat mecbur olduğum bir firma varsa o da isimtescildir. Destek sistemlerinde ki adamların hiçbiri bilgisayar mezunu değil, isterseniz kendinizde sorabilirsiniz. Hatta ve hatta destek hattından biri bana ulaşamamış bunun için facebook'dan arkadaşlık isteği yollamış, adı Murat. Bazı yetkilileri ise 15-16 yaşında, hepsini facebook üzerinden tanıyorum.

Daha önce bir üst pakete geçmek istediğimde kredim yeterli diye düşünmüştüm fakat kdv dahil olunca sadece 0,47 krş'luk bir ödeme için hesabımı açmadılar ve ben bu ödeme için tekrar bankaya 5 TL yatırmak zorunda kaldım.

Olaydan önce telefonla görüşmek için aradığımda ise muhasebede Nuray isimli yetkili bir "bayan" ile görüştüm. Durumu izah ettim, samimi ve açık güzel bir şekilde konuştum. Nuray hanım neredeyse telefonda beni dövecekti. Bana söylediği söz aynen bu şekilde "3 kuruştan kimse ölmez yatırın bizide kendinizide zor duruma sokmayın" tabi bu sözü bağırarak söylüyor. Bu sözden sonra telefon yüzüme kapatıldı ve gözümde büyülttüğüm koskoca İsimTescil firması dediğim firma artık benim için yoktanda öteydi. Daha sonra muhasebecilerinin düz lise mezunu olduğunu ve muhasebecilik hakkında herhangi bir bilgisi olmadığını öğrendim.

Daha önce hiç bir zaman ticketlerim silinmemişti, fakat yetkililerden Nuray hanımı şikayette bulunduğumda ticket tamamen silindi ve bana böyle bir ticket oluşmamış denerek bilgi verildi.

Siz siz olun, isimtescil gibi bir kuruluşu muhattaba almayın.

İlgili şikayetlerden bir kısmını bulabilirsiniz.
http://www.sikayetvar.com/firma/detay/isimtescilnet

Ek Olarak: Ekstradan o domain düşmez. internetsinemasi.com'u yaklaşık 2 yıldır bekliyorum fakat sahibi olmamasına rağmen giderek süresi uzuyor.

• Üyelik 21.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek
  • Mesajlar 1431
  • Beğeniler 101 / 123
  • Ticaret 0, (%0)
isimtescilde mi o dediğiniz domain?

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al