-
Üyelik
07.01.2017
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Sosyal Medya Yöneticisi
-
Konum
İstanbul Avrupa
-
Ad Soyad
Ç** T**
-
Mesajlar
166
-
Beğeniler
118 / 14
-
Ticaret
0, (%0)
Private cloud sunucu almak istiyorum ancak LiteSpeed Cache için ekstra lisans istiyorlarmış. Ben de LiteSpeed Cache almak istemiyorum
Sizce LiteSpeed Cache olmadan private cloud hızında düşme yaşanır mı? Büyük bir etkisi olur mu?
sineer
Web Hosting
E-Mail Onaysız
-
Üyelik
07.04.2016
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
İnternet Hizmetleri
-
Konum
Muğla
-
Ad Soyad
S** E**
-
Mesajlar
569
-
Beğeniler
373 / 151
-
Ticaret
30, (%100)
Kendiniz için özel kullanıcaksanız bir sorun yaşamazsınız daha düşük maliyet için plesk panel kullanabilirsiniz web site yazılımınız nedir?
Seth
WM Aracı
Kullanıcı
-
Üyelik
16.11.2020
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Backend Developer
-
Konum
İzmir
-
Ad Soyad
G** M**
-
Mesajlar
8
-
Beğeniler
2 / 5
-
Ticaret
0, (%0)
Neden openlitespeed kurmuyorsunuz? Cache eklentisi de ucretsiz ustelik.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
Üyelik
16.11.2018
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Web & Medya
-
Konum
Ankara
-
Ad Soyad
T** H**
-
Mesajlar
2165
-
Beğeniler
925 / 926
-
Ticaret
12, (%100)
Sunucular konusunda pek tecrübeye sahip oleugumu söylemem. Yinede belki biraz fikir verebilirim.
Bana kalırsa iki seçenek var. Ya Ngnix kuracaksınız ya da litespeed web server.
Cyberpanel ücretsiz ve hafiftir. Openlitespeed ile birlikte gelir. Openlitespeed kısıtlı bir litespeed lisansı.
Zaten ngnix de kendi başına bir cache sistemi desek yanlis olmaz herhalde.
Açıkçası bana kalırsa apache bir sunucuda ya ngnix eklentisi (sunucu panelini kast ediyorum) olacak, ya da litespeed. Ngnix kurarsanız da muhtemelen ayarları dikkatli yapmanız gerekecek. Ngnix 'in tek eksisi sanırım biraz daha karmaşık olması (Ya da bana öyle geliyor)
-
Üyelik
28.02.2018
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Freelancer
-
Konum
Diğer
-
Ad Soyad
A** K**
-
Mesajlar
3292
-
Beğeniler
1797 / 1799
-
Ticaret
20, (%100)
Panelsiz Nginx (LEMP sunucu) her türlü işinizi fazlasıyla görür. Geçen ay İsveçli bir eticaret sitesinin sahibi müşteri olarak geldi. Mevcut hostinginde sorun yaşadığını belirtti. Bende sitesindeki virüsleri görünce aniden 4000+ ürünü olan, aylık 5 milyonun üzerinde ziyaret sayısına sahip bu siteyi tek çekirdekli, 2GB RAM bulunan kendi Nginx sunucuma aniden taşımak zorunda kaldım. Sorunsuz bir şekilde siteyi bir ay boyunca kaldırdı. Ki bu site aylık 200k TL civarında satış yapan 48 eklentili bir siteydi. Yani site de öyle hantal bir siteydi ki hem divi hem de elementor bir arada kullanılıyordu gerisini siz hesap edin. Açıkcası ben de şaşırdım buna.
Yalnız panelsiz Nginx veya diğer bir deyişle LEMP kullanacaksanız sunucu bilginiz olması gerekiyor veya profesyonel olarak birisinin sizin yerine kurması ve ayarlarını yapması gerekir. (Open file limit vs dahil tüm ayarlar)
Birisini bulduğunuzda ilk birkaç siteyi de sizin adınıza taşır ama yarın birgün site eklemek isterseniz yine profesyonelin yardımına ihtiyacınız olacak malum panelsiz olduğu için... LEMP sunucunun dezavantajları da kısacası bunlardı. Ama iyi ayarlandığı takdirde en iyi performansı LEMP sunucunun verdiğini de belirtmem gerekiyor.
Bütun bu tanımlara uğraşa uzak kaldıysanız, kafanıza yatmadıysa en iyi seçenek bunsefer Plesk + Nginx kullanmak oluyor bana göre. Bunun için öyle ahım şahım sunucu bilgisine gerek yok ama yine de plesk’in ayarlaması burada önemli rol oynar. Çünkü plesk hem apache hem nginx destekliyor. Siz sadece nginx kullanmalısınız ki hızlı olsun ama bu sefer nginx ayarlamasını bilmeniz gerekiyor veya en azından biraz İngilizce biliyorsanız plesk makalelerini okuyarak güzel bir ayarlama yapabilirsiniz.
Firma olarak uygun fiyatlı Hetzner cloud CPX serisini öneririm. Sırf Plesk kurulacak diye Guzelnet’e bağlı kalmayın derim. Plesk’i sizde kurabilirsiniz zaten onlar kurduğunda da ayarlama yapmıyorlar diye biliyorum yani sadece kurup teslim ediyorlarsa 10 dk ‘lık bir iş.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
Üyelik
02.02.2014
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
Konum
Ankara
-
Ad Soyad
K** Y**
-
Mesajlar
206
-
Beğeniler
18 / 50
-
Ticaret
6, (%100)
plesk + nginx + wp rocket eklentisi ideal çözüm olabilir