-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
O** K**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Wordpress Kurulum & Destek Hizmetleri İçin PM.
RootFRM
Müşteri Temsilcisi
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
MT
-
-
Ad Soyad
M** S**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Rica ederim hocam, yokmudur arkadaşlar bunun bir çaresi ?
Bugüne kadar hep ileri denedik.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
...
-
-
Ad Soyad
M** Ç**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Google analytics oturum süresini hesaplarken botları dahil etmiyor diye biliyorum. İstatistiklerde de arama motoru botlarını göstermiyor zaten. Daha önceden kendi siteme bir istatistik sayacı kodlamıştım. Günde 300e yakın giriş okuyordu. Google analyticse baktiğimda ise 50 hit görünüyordu. Sonra kendi istatistiklerimdeki tarayicilara baktım ki gerçekten 250 tanesi örümcek ve botmuş. Ahrefs botu, facebook botu, web.archive botu vs. analyticsh hepsini süzüyor ve gerçek kullanıcı üzerinden oturum süresi ayarlıyor.
Sizin oturum süresinin düşük olmasinin sebebi facebook hitidir. Facebook'tan gelenler merakla içeriğe bakıp hemen geri geri yaparak facebook ekranına geri dönüyor. Bende de o durum var.
RootFRM
Müşteri Temsilcisi
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
MT
-
-
Ad Soyad
M** S**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
mehmet01 adlı üyeden alıntı
Google analytics oturum süresini hesaplarken botları dahil etmiyor diye biliyorum. İstatistiklerde de arama motoru botlarını göstermiyor zaten. Daha önceden kendi siteme bir istatistik sayacı kodlamıştım. Günde 300e yakın giriş okuyordu. Google analyticse baktiğimda ise 50 hit görünüyordu. Sonra kendi istatistiklerimdeki tarayicilara baktım ki gerçekten 250 tanesi örümcek ve botmuş. Ahrefs botu, facebook botu, web.archive botu vs. analyticsh hepsini süzüyor ve gerçek kullanıcı üzerinden oturum süresi ayarlıyor.
Sizin oturum süresinin düşük olmasinin sebebi facebook hitidir. Facebook'tan gelenler merakla içeriğe bakıp hemen geri geri yaparak facebook ekranına geri dönüyor. Bende de o durum var.
Bilgi için teşekkür ederim hocam, evet facebooktan fazla geliyor hit çözmek lazım bunu ama nasıl olacak bilemiyorum bende.
RootFRM
Müşteri Temsilcisi
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
MT
-
-
Ad Soyad
M** S**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
ocalburakdurmus adlı üyeden alıntı
Herhangi bir problem olmuyor diyorsunuz ama problem olmuş ve o problemi konu açmışsınız. Ortalama oturum süresi içeriğinizin kalitesi ve özgünlüğü ile alakalıdır. İsterseniz günde 1 milyon tane içeriği botla çekin. 1 milyon tıklamanız olsun. Bu 1 milyon saat anlamına gelmez. Her gelen kalitesiz içeriği gördüğü anda çıkar. İnsanlar artık kaliteli içerik arıyor bot ile oluşmuş içeriği zaten Google önermiyor. Ki ziyaretçilerinizin büyük bölümü yönlendirme trafiği. Kalan %30'un muhtemelen %80 üzeri de içeriği gördüğü anda çıkıyor. Sizin yaptığınız çok basit bir iş. Zor olanı deneyin göreceksiniz sürelerin arttığını.
Hocam konuyu farklı yerlere çekmenize gerek yok, açılan konularda ki siteler birbirinden farklı.