wmaraci reklam

Anarşik Çocukla Röportaj

4 Mesajlar 1.172 Okunma
wmaraci reklam

USglm USglm Öğrenci Kullanıcı
  • Üyelik 07.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad U** S**
  • Mesajlar 1864
  • Beğeniler 601 / 364
  • Ticaret 24, (%100)

Bu Röportajımızda kendisi İnternette Webmasterlar arasında fenomen olmuş ama haberi olmayan Beyazıt Kölemen ile söyleştik. Kendisi zaten çok meşgul olmasına rağmen beni kırmayıp isteğimi kabul etti.Bir keyifli Röportaj daha kazandırdığım için Uğurlu Kalem'e ne kadar mutlu olduğumu anlatamam.Bundan sonra artık Beyazıt Kölemen gibi popüler kişilerden onay almaya çalışacağım.Kendisine anarşik çocuk dediği için ve sitesinde de böyle paylaştığı için başlığı böyle koydum.
Kendisine buradan teşekkür eder Röportaja başlarım :)


1) Merhabalar. Öncelikle Bizimle Röportaj Yaptığınız İçin Teşekkür Ederiz. Acaba Biz Biliyoruz Ama Okuyucularımız İçin Adınızı Soyadınızı, Yaşınızı Ve Mesleğinizi Söyleyebilir Misiniz ?
- Merhaba.. Ben Beyazıt Kölemen diyerek başlıyabilirim herhalde.. 22 Yaşındayım ve Gaziantep Üniversitesi Fizik Mühendisliği 3.Sınıf öğrencisiyim.

2) Hangi Okulları Okudunuz Ve İstediğiniz Mesleğimi Yapıyorsunuz ?
Bir çok farklı şehirde ilkokul okuyup son olarak Gaziantep Anadolu Lisesini bitirdim.Ardından işte fizik mühendisliğini kazanıp burada devam ediyorum.Herhangi bir meslek düşünmedim açıkcası.Ama ileriye doğru bir yazılım firması açarak yada radyasyon üzerinde uzmanlaşmak istiyorum.

4) Anarschi İlk Bloğunuz Mu Yoksa Başka Bloglar Veya Siteler Açtınız Mı ?
2004 yılında anarschi.com u yabancı lokasyonlu bir firmadan almıştım.Fakat firmayla çıkan sorunlar nedeniyle anarschi.com 1 senelik askıya alındı ve bende anarschi.net le başlamıştım ilk yazı yazmaya.Ardından .comu tekrar alıp devam etmiştim.
Siteler olarak blogdan önce bir çok mp3,warez tarzında sitelerim ve forumlarım olmuştu.Hatta 100-200 k kullanıcıya sahip forumlarım,günlük 200-300 bin kişinin girdiği yabancı sitelerim vardı.
Tabi sonra ÖSS nedeniyle hepsini bırakıp sadece blog yazmaya karar verdim.

5) Acaba Anarschi’i Açmaya Nasıl Karar Verdiniz Anarschi İsmi Nereden Çıktı Ve Kaç Yıldır Anarschi Yayında ?
Anarschi ismi lisede felsefe dersinde aklıma gelmişti.Felsefe öğretmenimiz anarşizm i anlatırken “işte bu benim felsefem” demiştim..Tabi anarşi kelimesi Türkçe karakterler konusunda sıkıntı olunca bir sonraki almanca dersi imdadıma yetişti..Almanca da sch , ş diye okununca defterimin üstünde kocaman yazan anarşi kelimesinde anarschi olarak ortaya çıktı. Ardından eski sevgilinin takip etmesi vs gibi olaylardan sonra aktif olarak kullanmaya başladım. Yaklaşık bi 6-7 seneden fazla süredir yayında.Ama anarschi.com olarak aktif şekilde 4-5 sene diyebilirim.

7) Anarschi ne kadar hit alıyor ? Siteden aylık ortalama ne kadar kazanıyorsunuz ?

Hit olarak günlük returning yani ziyaretçi sadakatı bakımından 300-400 kişi düzenli takip ediyor.Ek olarak google aramalarından 4-5k üzerinde hit geliyor.Ortalama kazanç olarak 750-1 milyar arasında değişiyor.Sabit reklam anlaşmaları,tanıtım yazıları ve sponsor reklamlarla stabil olarak 750 lira sabit kazancı var.

8) Hobileriniz Ve Fobileriniz Nelerdir ?
Hobi olarak sayabileceğim o kadar çok şey var ki hangisini saysam bilemedim.Ama aksiyon ve eğlence içinde bulunduran her şeyi büyük bir zevkle yapmışımdır..Yine de hobi derseniz içmek,müzik dinlemek,uyumak,gezmek diyebilirim..Fobi olarak AŞK ve EĞİTİM yeterli galiba

9) Hayallerinizden Gerçekleştirdikleriniz Var Mıdır ? Varsa Bunlar Nelerdir ?
Hayallerim konusunda evet internet yazılımları konusunda gerçekleştirdim.2000 Li yıllarda “mynet’i kendim programlamak istiyorum” demiştim ve şu anda bu beceriye sahibim.
Aşk konusunda evet hayallerimi gerçekleştirmeme çok kısa zaman kaldı ve şu anda o hayallerim konusunda herhangi bir sıkıntım yok.
Eğitim konusunda ise hayallerimde eğitimin pek bir yeri yoktu yani herhangi bir üniversiteden mezun olmak yeterdi benim için ama ben zor olanını seçip kendimi biraz zorladım açıkcası..Umarım bir an önce eğitim de de hayallerimi gerçekleştirip babamın istediği “adam gibi adam” olabilirim diye umut ediyorum.

10) Kişisel yazdığınız belli peki neden kişisel ?
Blogu ilk açtığım gündeki amacım buydu..Kişisel yazı yazmak ve kafamdaki düşünceleri aktarmaktı..Açıkcası bu konuda çok fazla şikayet geldi bana.Kişisel yazmayı bırakıp teknoloji konularını ele al çok daha iyi yerlere gelirsin filan dediler ama yaptığım bir planı ileride bozmayı sevmiyorum.Anarschi benim kafamdaki düşünceleri aktardığım kişisel bir blog olarak kalıcak hep ve ben kafama takılan konuları orada tartışıp,özgürce yazabilmeliyim.

11) Hangi Takımlısınız ?
Küçükken fanatik Galatasaraylıydım..Süper Kupayı aldığı gece sabaha kadar konvoy da yüzüm sarı-kırmızı boyanmış,üzerimde forma ve elimde bayrakla çıktığımı hatırlıyorum..Ardından lise döneminde futbolla pek muhabbetim kalmadı..Şu an tekrar arkadaşlar arasında takım tutmam istenince eski takımıma geri döndüm..En son şampiyon olmuştu ama şu an tekrar tutunca yine şampiyon oldu

12) Issız Bir Adaya Düşseniz Yanınıza Alacağınız 3 Şey Nedir ?
Bir kasa şarap, ekmek ve mp3 çalarım. Kafa dinlemek için harika bir yer olsa gerek.

13) Twitterda sürekli olarak onlinesınız. Twitter size zevk veriyormu peki yoksa mecburimi takılıyorsunuz ?
Twitter ilk başlarda çok zevk veriyordu şu an o zevki veremese de alışkanlık gereği bir şeyler yazıyoruz..Mecburi hiçbirşey yapmadığım zaten yukarıda “anarşi” isminden belli olsa gerek :) Bilmiyorum ama twitter aslında insanların zekalarını kullandığı bir yer..Ve bizim gibi insanların düşünceleri doğrultusunda yazılım geliştiren insanlar için bir ekmek kapısı diyebilirim.Yani orada paylaşılan düşünceler bizim algoritmalarımızın temeli oluyor.

14) Malum bir Webmastersınız. Peki php, html ve css gibi kodlama bilgilerine nereden merak sardınız ve nasıl öğrendiniz ?
2000 li yıllarda eve ilk bilgisayar aldığımızda kaçak olarak 146 üzerinden internete giriyorduk..Tabi o zamanlar internet süresiz olmadığı için sayfaları kaydedip,çevrimdışı girmemiz gerekiyordu.O sıralarda “bu siteler nasıl yapılıyor” düşüncesiyle başlayan merakımla HTML ve CSS i öğrenmiştim.Aslında CSS i öğrendikten sonra adının CSS olduğunu görmüştüm.Ben CSS i stil şablonları olarak biliyordum :) PHP konusunda ise ADSL aldıktan sonra statik sayfaların zahmetli olduğunu ve bunu ilerletmek için dinamik yazılım dili yani PHP öğrenmemiz gerektiğiniz düşündüm ve şu anda iyi derecede öğrendiğimi söyleyebilirim. Bunun yanında JQUERY,Javascript gibi diller,Photoshop,Corel gibi grafik programlarını da öğrendim.

15) Gene Gri temasından kaç adet sattınız ? Ne kadar gelir elde ettiniz :)
Kötü bir tarafım var ki o da yaptığım şeyleri kaydetmemem.Ama tahmini olarak 140 civarı sattım diyebilirim. 140×50 dersek 7 milyar küsür yapıyor galiba.Modifiyeli bir şahin alabilirdim aslında :)

16) İnternette sponsorlarınız var bunlar size ne gibi kolaylıklar sağlıyor?
İnternet sponsorları açıkcası benim keyfi giderlerimi karşılamaya yetiyor sadece.Normal olarak geçinmem ve eğitim masraflarımı saolsun ailem karşılıyor.Yani internet kazancım sadece yapmak istediklerimi anında yapabilmem için gerekli olan parayı karşılıyor.

17) Eleştirme yapmayı seviyor musunuz?
Eleştiri konusunda çok yoğun yaptığımı söyleyebilirim.Bunlar hiçbir zaman yıkıcı değil tamamen yapıcı eleştirilerdir..Sonuçta bilim insanları bilirler bir hipotezi teoriye geçirmek için yüzlerce deney yapılması gerekir..Düşüncelerde de eleştri aslında hipotezlerin teori olması için gerekli olan deneylerdir..
Eleştirmeyi ve eleştirilmeyi çok severim açıkcası ama yapıcı yönden..Yıkıcı eleştirileri pek takmıyorum.
Özellikle siyasi konularda eleştiri hakkımı biraz sert kullanıyorum ama amacım ülkeyi kötü bir yere değil daha iyi yerlere getirmek için düşüncelerimdir.

18) Twitter gibi sosyal ağlarda koyduğunuz resimlerde boyunuz bana biraz kısa geldi :) Acabaa boyunuz ne kadar ?
Boy sorunsalı J1.65 Civarında olması lazım :) ..Boyum konusunda takıntılı biri değilimdir. Ve boyumla,kilomla hatta göbeğimle bile barışık bir insanımdır..Sonuçta herkes uzun olacak diye bir kuralımız yok..Hiçte istemedim açıkcası küçükken süt içiyim de boyum uzasın diye :)


Tekrardan Beyazıt Kölemen'e teşekkür eder hayatı boyunca başarılı ve mutlu bir hayat dilerim.
YAPTIĞIMIZ RÖPORTAJ SİZCE NASIL OLMUŞ ? YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ.





KAYNAK : http://huysuzblog.com/anarsik-cocukla-roportaj-yaptik

İSMAİL USLUER İLE YAPTIĞIM RÖPORTAJI OKUDUNUZ MU ?
EGONOMİĞİN KURUCUSU CANER ÖNCEL İLE YAPTIĞIM RÖPORTAJI OKUDUNUZ MU ?

Atakan

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

gizemliblog gizemliblog WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 25.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 14
  • Beğeniler 1 / 4
  • Ticaret 1, (%100)
Röportaj gayet güzel olmuş, tebrik ederim. Sayenizde Beyazıt ve yaptıkları hakkında da bilgi sahibi olduk.
 

 

USglm USglm Öğrenci Kullanıcı
  • Üyelik 07.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad U** S**
  • Mesajlar 1864
  • Beğeniler 601 / 364
  • Ticaret 24, (%100)

gizemliblog adlı üyeden alıntı

Röportaj gayet güzel olmuş, tebrik ederim. Sayenizde Beyazıt ve yaptıkları hakkında da bilgi sahibi olduk.


Beğendiğinize Sevindim :) Teşekkürler
 

 

ecealper ecealper Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 20.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 33 / K
  • Meslek öğrenci-üniversitenin dergisin
  • Konum
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 336
  • Beğeniler 7 / 80
  • Ticaret 0, (%0)
fenomen mi olmuş okuyunca haberim oldu onun haberinin yeni olması normal sevindim (: o yaptığı birkaç temayı görmüştüm başarılı bir codermış
 

 

wmaraci
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al