-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Ö** D**
-
-
-
Ticaret
24, (%100)
Merhaba arkadaşlar. Forumda takılan bir çok kişinin kişisel blogu var. Ve o kişilerin büyük sorunlarından biri de yazılarının okunmaması. Kişisel bloglar için googledan gelen hit yerine doğrudan hit yani takipçiler daha önemlidir. Fakat takipçi kazanmakta zordur açıkçası.
Şimdi bilindik kişisel bloglara bir bakalım.
anarschi.com ve usluer.net ilk olarak aklıma gelenler. Tabii ki daha çok örnek verilebilir ancak bunlar geldi aklıma ilk olarak.
anarschi.com'un yaşı: Neredeyse 4 yıl
usluer.net'in yaşı: 3 yılı geçmiş
Şimdi sorumuza gelelim. Sizce kişisel bloglar nasıl takipçi edinebilir? Bence zamana bağlıdır. Yazılarını yazmaya başlayıp sosyal medyada da biraz aktif olursa zamanla her şey olur.
Peki ya sizce?
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Blogger
-
-
Ad Soyad
S** İ**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Önce yetenek lazım. Bir şeyler yazabilmelisin. Ondan sonra günde 1 özgün yazı eklersen bloguna, sosyal medyada da aktif rol alırsan gerisi gelir ...
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Programlama/Yazılım
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Öncelikle kişisel blog nedir bunu bir kavramak lazım. Kişisel bloglara bakıyorum teknoloji haberleri internet haberleri bu en büyük yanlış adı üstünde kişisel blog diyoruz. Öncelikle siteye özgün bir tema bu çok önemli ve ardından içerik bu alanda işte kendini göstermelisin günlük hayatta yaptıklarını bir günlük gibi aktar. Neler yaptın neler gördün neleri seviyorsun yani gerçek hayatı sen kendi yorumlarınla bloguna aktar o zaman işte takipçi çekebilirsin. Yani tarzını bloguna aktar.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Skype ; eneskaya07
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
7, (%71)
bir kere takipçi istiyorsan bir şeyler üreteceksin arkadaş... erbilen.net mesela tayfun erbilen abimiz hergün bir jquery dersi koyuyor böyle oldu mu takip edilmez mi bu adam ? ya da bir başkası da tema yapıp payşaıyor 2 haftada bir takip edilir tabi :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Makine Müh.
-
-
Ad Soyad
A** M**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Kişisel Blogların deli gibi ziyaretçi gelsin hitim tavan yapsın google'da bir tek ben çıkayım gibi bir dertleri olmuyor. Sadece 'istedikleri, sevdikleri' için yazıyorlar. Bunun yanında ekstra bir bilgi, becerisi var ise bununla bütünleşip zamanla gelişiyor ve haliyle ziyaretçiden çok takipçi kitlesine sahip oluyorlar :)
2 kişi bu mesajı beğendi.
#Blog'canım: maziliguney.com
Reklam, tanıtım yazısı, link vs için iletişime geçebilirsiniz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
23, (%100)
Anarschi.com WordPress yazıları ile hit çekmiştir bence :) Ee tabi WordPress ile ilgili olan yazıları okuyanlar kişisel yazıalrıda okumaya başlıyorlar ve takipçisi oluyor. Takipçilerde ziyaretçielr getiriyor. Böyle böyle buralara kadar gelmiştir bence.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
BilMüh
-
-
Ad Soyad
N** Ö**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Insanın yazdığı yazıların okunması güzel bir şey ama kişisel sitelerde amaç hit olmamalı. Eğer bunu istiyorsanız insanlara bilgi vermeniz gerek. Karşılıksız neden sizi takip etsin ki sizden alabileceği bir bilgi yokken.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Reklam
-
-
Ad Soyad
O** Ç**
-
-
-
Ticaret
42, (%100)
İşin püf noktasının üretmek olduğunu düşünüyorum.