Merhaba arkadaşlar, kimsenin vaktini çalmak istemem bunda dolayı konuya hızlıca gireceğim.
Biz 25 yıldır yedek parça sektöründe toptan ve perakende olarak hizmet vermekteyiz.
2 markanın yedek parçalarını satıyoruz. Yurtdışından parçaları tedarik eden firmalardan ilk 3'te biz varız. Bize gelen parçaları oldukça ucuza toptan olarak perakende yada diğer toptancılara satıyoruz. Bende 1 yıl önce tüm markaların olduğu yedek parça sitesi açtım bunda başarıyı yakalayabildim ancak kar oranı maalesef düşük. Bende bizim iş yerimiz için toptan fiyatına vermiş olduğumuz parçaları e-ticaretten perakende olarak vermek istedim. Bir E-ticaret sitesi açtım bir reklam ile güzel satış oldu ancak nasıl devam ettireceğim, nasıl yol izlemeliyim bilmiyorum. Bana bu konuda kar ortaklığı adı altında yazılımdan anlayan bir ekip arkadaşı gerekiyor. Eğer sitemiz en ön plana çıkarsa diğer siteler satamaz bile. En ucuza biz gönderiyoruz çünkü. Örnek vermek gerekirse bu markalar eski model araçların parçaları oldukça değerli ve zor bulunan bundan dolayı rekabet az. X E-ticaret firması 300TL koyduğu parçayı ben 250TL'ye koyuyorum ve oldukça iyi kar elde ediyorum.
Ek olarak : Rakip firmam günde ortalama 15-20Bin TL ciro yapıyor bunun %30 kar oluyor ona. Ben ondan daha ucuza koyarak %80-90 kar yapabiliyorum.
Bu konuda yardımlarınıza ve desteğinize ihtiyacım var.
Tam olarak nasıl en ön plana çıkabilirim ?
Şu anda opencart altyapısını kullanıyorum ve siteden hiç memnun değilim.