lostyazilim
tr.link

Resim Boyutunu Küçültme ve Yükleme Hızı

9 Mesajlar 1.824 Okunma
lstbozum
tr.link

FurkanEkmen FurkanEkmen think, move, design. Kullanıcı
  • Üyelik 14.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek think, move, design.
  • Konum Muğla
  • Ad Soyad F** E**
  • Mesajlar 692
  • Beğeniler 164 / 167
  • Ticaret 5, (%100)
Merhaba,

2 adet ilan sitemiz mevcut. 1 sitemizde 600, diğer sitemizde 200 adet ilanımız var. Siteye yükleme hızlarımız çok yavaş kalıyor şuanda bu paketi kullanıyoruz: https://www.guzel.net.tr/avrupa-reseller.php EUReseller-3

Her ilana ortalama 30 adet fotoğraf yüklenicek ve bu fotoğrafların her biri 2MB'a yakın. Smush eklentisi kurdum (Wordpress kullanıyorum) ama yeteri derecede azaltmayı otomatik yapıyor mu sizce? CDN kullanmama gerek var mı?

think, move, design.
IG: furkanekmen
wmaraci
reklam

webloggi webloggi WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.11.2018
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Web & Medya
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad T** H**
  • Mesajlar 2165
  • Beğeniler 925 / 926
  • Ticaret 12, (%100)
Cdn upload hızını yükseltmeyecektir. Benzer şekilde smush vs eklentilerde upload hızını yükseltmez. Site hızına faydalı olabilir bu dedikleriniz.

Upload hızında iyileştirme yapmak için internet saglayicinizla görüşebilir, yüksek bir pakete geçebilirsiniz.

Bunun dışında resimleri smush vb eklentiler yerine manuel olarak sıkıştırıp daha sonra yükleyebilirsiniz.

Çok fazla dosya bulunuyorsa hostingler genelde yetersiz olur. Yüksek disk kapasitesi bulunan bir vps' e geçmek yine upload etmenizi hızlandırabilir.
yilmaz70

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 14.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Konum Muğla
  • Ad Soyad F** E**
  • Mesajlar 692
  • Beğeniler 164 / 167
  • Ticaret 5, (%100)

tolhur adlı üyeden alıntı

Cdn upload hızını yükseltmeyecektir. Benzer şekilde smush vs eklentilerde upload hızını yükseltmez. Site hızına faydalı olabilir bu dedikleriniz.

Upload hızında iyileştirme yapmak için internet saglayicinizla görüşebilir, yüksek bir pakete geçebilirsiniz.

Bunun dışında resimleri smush vb eklentiler yerine manuel olarak sıkıştırıp daha sonra yükleyebilirsiniz.

Çok fazla dosya bulunuyorsa hostingler genelde yetersiz olur. Yüksek disk kapasitesi bulunan bir vps' e geçmek yine upload etmenizi hızlandırabilir.

Sıkıştırma işlemi için Wordpress'te yapabileceğim en iyi tercih ne olur? Çünkü ofiste herkese bu işlemi manuel yaptırmak çok dert olacaktır.

think, move, design.

• Üyelik 16.11.2018
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Web & Medya
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad T** H**
  • Mesajlar 2165
  • Beğeniler 925 / 926
  • Ticaret 12, (%100)
Manüel olarak optimizasyon birinci tercihiniz olmalıdır. Tekil resim sıkıştırma için tinypng.com gibi siteler tercih edilebilir. Toplu optimizasyon için Caseium veya Abic adlı iki programdan biri tercih edilebilir.

Wordpress üzerine optimizasyon yapmak için benim tercihim webp olur. Büyük bir önyargı olsa bile kayıpsız sıkıştırmada bile müthiş şekilde boyutlarda azalma sağlar. Ben kendi projelerim veya aldığım işlerde Webp express eklentisini tercih ediyorum.

Ancak, webp cdn uyumunda sorunlu bir formattır. Cdn kullanacaksanız webp önermem.

Bunun dışında smush gibi eklentiler siteyi hızlandırdığı kadar yavaşlatıyorda bence. Bana kalırsa site üzerinde optimizasyon yerine kesinlikle manüel optimizasyon tercih edilmelidir.
yilmaz70 athirsizi

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 16.11.2018
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Web & Medya
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad T** H**
  • Mesajlar 2165
  • Beğeniler 925 / 926
  • Ticaret 12, (%100)
Aslında böyle bir konuda yilmaz70 hocamızın değerli fikirlerini duymak hepimiz için faydalı olabilir. :)
yilmaz70

kişi bu mesajı beğendi.

tarantula901 tarantula901 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum Rize
  • Ad Soyad M** D**
  • Mesajlar 215
  • Beğeniler 70 / 69
  • Ticaret 1, (%100)
Burada hostingin çok iyi olması bir şeyi değiştirmez ki.

Bir resim 2mb diyorsunuz 10 resim siz hesaplayın.

İnternetin çok yavaş ise 20mb yüklenmesi zaman alır. resimler için lazy load özelliği vardır wplerde onu kullanmaya bakın.

Resimlerin boyutlarını sıkıştırmak için site yada programlar var onlarıda kullanabilirsiniz. bu işlemleri yapınca hostingin çok iyi olmasada sitenin açılışında etki olacaktır.

yilmaz70 yilmaz70 Güzel olacak Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 53 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 4765
  • Beğeniler 3157 / 3156
  • Ticaret 12, (%100)
tolhur arkadaşımızın dediklerine katılıyorum.

Eklentiler yüzeysel olarak optimize ederler çünkü. Hele smush veritabanında ciddi yük oluşturur ve kullanmak istemediğinizde tamamen kaldırılması gerekir. Kaldırma işlemini yaparken bıraktığı kalıntıları görseniz ne demek istediğimi anlarsınız aslında.

Ücretli optimize eklentisi olarak en ideali https://imagify.io/pricing/ ancak ücreti az değildir.

Ücretsiz olarak https://tr.wordpress.org/plugins/imagemagick-engine/ Imagemagick kullanılabilir mesela. cPanel ve Plesk panel destekliyor bu eklentiyi. Hatta Worpdress bu özelliği gerekli olarak görür ve site sağlığı alanında uyarır. https://imagemagick.org/index.php buradan özelliklerini inceleyebilirsiniz.

cPanel de bu özellik aktif değil ise hosting firmanıza durumu bildirin ve aktif etsinler.

Ama tekrar belirtmekte fayda var, eklentiler daima yüzeysel işlem yaparlar bu yüzden manuel yapılması en sağlıklısıdır.

ofiste herkese bu işlemi manuel yaptırmak çok dert olacaktır.

Ben bu cümleye takıldım esasında. Bir şeyin kolayına kaçmak yerine daima en ideali yapılmalıdır ki alt yapı her zaman sağlam olsun. Neden hep üşeniyoruz? Herkes işine ne kadar özen gösterirse başarı olasılığı o kadar artar.

TR lokasyonda CDN olumlu katkı sağlamaz. Hatta ortalama 200 ms daha geç yüklenir görseller. Hele hele 2 MB gibi bir resimden bahsediyorsak çok daha geç yüklenir. İlla ki CDN kullanayım diyorsanız resim optimizasyonu yapmadan asla kullanmayın derim. Bu aynı zamanda Cloudflare için de geçerli maalesef.

Kolay gelsin herkese.
FurkanEkmen webloggi

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 16.11.2018
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Web & Medya
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad T** H**
  • Mesajlar 2165
  • Beğeniler 925 / 926
  • Ticaret 12, (%100)

yilmaz70 adlı üyeden alıntı

Eklentiler yüzeysel olarak optimize ederler çünkü. Hele smush veritabanında ciddi yük oluşturur ve kullanmak istemediğinizde tamamen kaldırılması gerekir. Kaldırma işlemini yaparken bıraktığı kalıntıları görseniz ne demek istediğimi anlarsınız aslında.

Ücretli optimize eklentisi olarak en ideali https://imagify.io/pricing/ ancak ücreti az değildir.

Ücretsiz olarak https://tr.wordpress.org/plugins/imagemagick-engine/ Imagemagick kullanılabilir mesela. cPanel ve Plesk panel destekliyor bu eklentiyi. Hatta Worpdress bu özelliği gerekli olarak görür ve site sağlığı alanında uyarır. https://imagemagick.org/index.php buradan özelliklerini inceleyebilirsiniz.

cPanel de bu özellik aktif değil ise hosting firmanıza durumu bildirin ve aktif etsinler.

Ama tekrar belirtmekte fayda var, eklentiler daima yüzeysel işlem yaparlar bu yüzden manuel yapılması en sağlıklısıdır.

Ben bu cümleye takıldım esasında. Bir şeyin kolayına kaçmak yerine daima en ideali yapılmalıdır ki alt yapı her zaman sağlam olsun. Neden hep üşeniyoruz? Herkes işine ne kadar özen gösterirse başarı olasılığı o kadar artar.

TR lokasyonda CDN olumlu katkı sağlamaz. Hatta ortalama 200 ms daha geç yüklenir görseller. Hele hele 2 MB gibi bir resimden bahsediyorsak çok daha geç yüklenir. İlla ki CDN kullanayım diyorsanız resim optimizasyonu yapmadan asla kullanmayın derim. Bu aynı zamanda Cloudflare için de geçerli maalesef.

Kolay gelsin herkese.

Vaktinizi ayırdığınız için ve bu güzel bilgiler için teşekkür ederim :)
yilmaz70

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 14.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Konum Muğla
  • Ad Soyad F** E**
  • Mesajlar 692
  • Beğeniler 164 / 167
  • Ticaret 5, (%100)

yilmaz70 adlı üyeden alıntı

Kolay gelsin herkese.

İlginize çok sağolun hocam. Dediklerinizi değerlendiriyoruz.
yilmaz70

kişi bu mesajı beğendi.

think, move, design.
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al