-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
İşveren
-
-
Ad Soyad
Y** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Yazılarınızı çeviri programı ile mi paylaşıyorsunuz?
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
bilişim teknolojileri yazılım
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
webtekno sitesi ile aynı bu tema...
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Başarılar. Yazılar çok amatörce. Okurken içim daraldı. Bu konuda profesyonel destek alabilirsiniz. Eğer yazılar translate vs. değilse, resmen "Kitap okumanın önemi" konulu kompozisyona örnek.
Valkyrie
Interface Designer / IT
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Interface Designer / IT
-
-
Ad Soyad
S** E**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Standart temaların sıkı takipçi kazandıracağını düşünmüyorum. Açtığım onlarca blog projelerinin hepsinde bu deyimi kendim de kullanmış olsam da hiçbirini adam akıllı tutturamadım.
Bence bir bloğu tutturmanın en büyük ve en önemli paydası irade ve tutkuya bağlıdır. Sürekli olarak özgün, okunabilir içerik hazırlamak ve bunu alışkanlık ve zamanlama ile standartlaştırmak gerekir. Bu yolda devam ederken hit almadığını görmek heves kırsa da yılmadan devam etmek gerekir. Alamadığın hit bence önemli değildir, önemli olan sabit kullanıcı çekebilmektir. Hit'i oraya buraya reklam verip sosyal medya paylaşımları veya pinterest gibi sitelerde paylaşımlar yaparak her türlü yakalarsın ama sabit kullanıcı bu kadar kolay değil.
İyzi diye bir blog vardı takip ettiğim o kadar güzeldi ki. Taa ki birilerine makale yazdırıp abidik gubidik tema koyuncaya kadar.
Çok ama çok güzel bir domain de yakalamak gerekiyor. İLk başlarda yayın yapacağım gün gelir oturur yazardım. Bu beni çok sıkardı. Sonradan bunu oturup 1 gün çalışıp her yazıyı zamanlayarak yayınlama eylemi ile bu sorunu aştım. Ama domain içime sinmedikçe o projede ilerlediğim her gün katlanarak keyfimi kaçırmaya devam ederdi. Güzel domain yakalanmasa da projeye yönelik uydurulabilir onedio gibi.
Yaşınız büyük diye bu kadar özenli yazdım bu arada. Yaş geçince daha fazla öneme biniyor zaman.
Zaman dedik zamandan devam edelim. 1 - 2 yıllık domainle o iş olmuyor. Bak mesela bilgiustam kaç yıldır yapıyor bu işi. İyzi dediğim site de böyle.
Uzun lafın kısası azim ile yemeden içmeden sürekli yazı hazırlayıp zamanlamak lazım. Haftanın 3 günü akşam oturup sadece belirli kategorilerde yazı hazırlayıp zamanlayıp bırakacaksın wordpresste. Hafta içi her gün ise yeni haberleri gözetleyecek, 40 tane kaynak siteyi inceleyecek hemen çeviri yapıp yayınlacaksın bunlar da ekstrası. Sosyal medyaların hepsi için bot olacak girip yayınladığını yayınlayacak otomatik. Ekstra uğraşmayacaksın. Gerisi gelir Allahın izniyle.
Ya kendin çalışacaksın bu şekilde, yada bu şekilde kafan çalışacak birilerine hallettireceksin.
İşin zor kolay gelsin.
Ha bu arada bence bu domain, bu tema ve bu içerik tutmaz. Er yada geç göreceksin "BENCE".
the World shall know Pain
Interface Designer / IT