-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Yazılım | Web Tasarım
-
-
Ad Soyad
A** Ö**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
merhaba arkadaşlar aklıma geldi aniden aldım sizce telif hakkı yermi tabi benim düşüncem telif hakkı yiyecek bişey yok ama genede danışayım size
diğer yandan ise firma rehberimi gider yoksa projeyi sosyal ağ mı yapayım
tikbook.net
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Yazılım | Web Tasarım
-
-
Ad Soyad
A** Ö**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
gerçekten bak gerçekten burda hiç yardımcı bilgi paylaşımı yapan yok hepsi kimi kazıklim kime kakalayayım sırtından para kazanayım derdinde unutmayın bu bir yere kadar gider
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Web & Medya
-
-
Ad Soyad
T** H**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Hocam yardımcı olalım elbette ama telif konuları hukukçular için bile karmaşık. Telif hakkı davası açmak isteyen adam her şeye açabilir.
Genel kural şudur, benzer isimler aynı sektörde aynı faaliyeti göstermek suçtur.
Ama bu ilgili markanın hak talebinde bulunma hakkı yoktur demek değil, kaybetmeyi göze alarak bile size dava açabilir. Bir çok telif davası göz korkutmak için zaten
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Web & Medya
-
-
Ad Soyad
T** H**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Benim aklımda aslinda tiktokerlarla ilgili bir blog projesi canlandı. Özellikle ingilizce olursa tadından yenmez gibi duruyor.
Sosyal ağ sitesi olursa belki sıkıntı doğabilir diye düşünüyorum.
Elbette net bilgi vermek benim için imkansız bu konuda tecrübe sahibi birini bulmak daha doğru olur ancak onuda bulabileceğinizi pek sanmıyorum
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Öğretmen
-
-
Ad Soyad
S** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Hiç bir şekilde telif yemezsiniz diye düşünüyorum hocam.
tiktok veya facebook siteleri dünyadaki bütün book, face, tik, tok gibi alanların sahibi olacak yani?
o zaman kimse bookshop kitap mağazası açmasın veya facecream tarzı yüz kremi sayfası açmasın.
Keza tik içinde geçerli aynı şeyler. Veya tok olmak gibi bir sayfada açmasınlar.
Siz ne güzel kendi markanızı yaratmışınız. Ve buna kimse karışamaz.
Olduki karıştı diyelim. Böyle büyük ve yabancı firmaların sizden daha önemli işleri vardır. Onların radarına düşmezsiniz.
http://www.ilgikolik.com
Storyman
Kimlik Onayı Bekliyor
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Reklam Ajansı ve Web Geliştirm
-
-
Ad Soyad
E** T**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Selam sevindari,
Bu konudan dolayı bir telif/hak iddasıyla karşılaşacağını düşünmüyorum. Anonimleşmiş bir "tik" kelimesinden kimse seninle uğraşmaz. Diyelim ki uğraştı, bir çok kaçış yolu var, merak etme 😊
Ayrıca üstteki bir arkadaşın dediği gibi, bu gibi dev platformlar bu gibi küçük şeylerle uğraşmaz üstüne ödül bile teklif edebilir, beni çağrıştırdın işbiriği yaptın diye.. Aksini bizdeki küçük beyinler yapar maalesef, kimden ne koparak diye.... Bkz:karikatürcü, fragman avcıları filmciler vs
Storyman
Kimlik Onayı Bekliyor
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Reklam Ajansı ve Web Geliştirm
-
-
Ad Soyad
E** T**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Ha bu arada, book kelimesinin çağrıştırmasıyla bir firma rehberi güzel gider düşüncesindeyim...
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Yazılım | Web Tasarım
-
-
Ad Soyad
A** Ö**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Bende o düşüncedeyimde rehber diye aklımda zaten ya sosyal ağ var yada rehber var