Diş Teli Tedavisi ve Diş Teli Fiyatları

Diş yapısındaki bozuklukları gidermeyi sağlayan diş teli tedavisidir. Bu işlem için ortodonti uzmanı tarafından yapılmaktadır. Kişilerin ağız yapılarına uygun olarak ölçüm alınır sonrasında metal braketler ile ön ya da arka diş yapısına uygulanır. En belirgin ve kısa sürede etki eden diş teli tedavisi arasında metal diş telidir.

Metal diş teli tedavisinin bu kadar çok kullanılmasındaki etken ağız yapısına kuvvetli bir güç uygulayarak diş yapısının düzelmesini kısa sürede sağlamasıdır. Aynı zamanda metal diş teli tedavisi herhangi bir darbe sonucu kırılmadığı sağlam olduğu için uzmanlar tarafından önerilmektedir. Ortodonti tedavi süresi ise kişiye göre değişmektedir. Ancak uzun sürebilir bir işlem olduğu için öncesinde iyi bir karar süreci gerekir. Diş teli fiyatları ise kullanılacak malzeme, diş yapısındaki bozukluk, tedavi süreci etkilemektedir.

Diş Teli Fiyatları

Diş teli fiyatları her tedaviye göre farklılık göstermektedir. Örneğin diş hekiminin uzmanlığı, diş teli tedavi süresi, dişlerdeki bozukluk oranı fiyatı değiştirecektir. Aynı zamanda diş teli fiyatını değiştiren diğer bir etken ise alt ve üst dişlere tek olarak tel takılması fiyatı değiştirmektedir. Örneğin üst dişlere tel takılması için ayrı fiyat verilmektedir. Alt diş telleri için ayrı bir fiyat ödenmektedir. Farklı boyutlarda ve yapıda malzeme kullanıldığı için iki farklı ücret ödeme planı çıkabilmektedir. Ortodonti tedavi için çok yüksek fiyatlar istenmemektedir.

Diş Teli Konuşmayı Etkiler mi?

Diş teli tedavisi sürerken sosyal anlamda görünümü, estetiği etkileyeceği kanısı bulunmaktadır. İş, arkadaş ortamında estetik görünmeme kaygısına, konuşmayı engeller mi korkusu yer alabilmektedir. Tedavi uygulandıktan sonra bir hafta adapte sorunu olabilir. Ancak herhangi bir konuşma bozukluğu, yemek yemeyi engelleyici bir durum söz konusu olmaz. Diş teli tedavisi hemen sonuçlanabilecek bir işlem olmadığı için sabırlı olmayı gerektirir. Ancak tedavi sonrasında diş yapısı düzelir. Estetik, düzgün dişlere sahip olunduğu için kişinin özgüveninin yükselmesini sağlar. Diş teli uygularken herhangi bir kanama, acıma, zorlama olmamaktadır. Bu durum diş hekiminin uygulama pratiği ile de alakalıdır. Aynı zamanda diş teli takılırken hastaya anestezi de uygulanmamaktadır.