Bir çok araştırma ve deneme yaptığım ama henüz doğru sonuca ulaşamadığım konu şu;
Sorgu içerisindeki sıralamaya tabi tuttuğum kategorilere ait verileri;
önce iskambil kağıdı gibi karıştırıp sonra da alfabetik olarak sıralamaya çalışıyorum.
İşe yaramayan kod şu;
ORDER BY category_1, category_2, category_3, category_4, category_5
Bu şekilde yazdığımda her bir kategoriyi ayrı bir grup olarak değerlendirip kendi içinde sıralıyor.
(Her kategorinin bittiği noktadan sonra bir sonraki kategorinin değerleri a,b,c şeklinde sıralanmaya devam ediyor.)
"Sorgu içerisindeki sıralamaya tabi tuttuğum kategorilere ait verileri; önce iskambil kağıdı gibi karıştırıp sonra da alfabetik olarak sıralamaya çalışıyorum."
Merhaba; Tam olarak neden önce karıştırıp, daha sonra alfabetik sıralama istiyorsunuz?
Sorunuzun cevabını ilk mesajımın şu bölümünde ifade etmeye çalıştım;
"Bu şekilde yazdığımda her bir kategoriyi ayrı bir grup olarak değerlendirip kendi içinde sıralıyor. (Her kategorinin bittiği noktadan sonra bir sonraki kategorinin değerleri a,b,c şeklinde sıralanmaya devam ediyor.)"
Örnek verirsem daha iyi anlaşılır sanırım;
Örnekte olduğu gibi tüm bloklar kendi içinde sıralı olsa da select'i tek parça olarak baz aldığımızda göüntünün dağınıklığı malum.
$sorgu = $connn->prepare(" GROUP BY cat1, cat2, cat3 ORDER BY cat1, cat2, cat3 ASC");
$sorgu->execute();
?>
Not: İlk 2 mesajımda ürün kavramını kullandım dalgınlıkla, fakat bu bir kategori seçim select'i. (Soruyu ve sorunu değiştiren bir detay olmasa da belirtmek istedim.)