-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
.
-
-
Ad Soyad
H** U**
-
-
-
Ticaret
19, (%95)
Merhaba arkadaşlar yakında yurtdışı seyehatim olacak acaba dönüşte cep telefonu mu alsam diye düşünüyorum. Fakat işleyişi bilmediğim için konu hakkında bilgisi olanlardan yardım istiyorum. Telefonu getirirken İMEİ kaydı yaptırmak zorunda mıyım? Türkiye'ye getirdiğimde IMEI kaydı yaptırmadan kullanabilir miyim? Birde gelmeden önce vergi iadesi varmış ondan nasıl yararlanıyoruz?
Gideceğim Ülke: Ukrayna
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
muhasebe
-
-
Ad Soyad
S** Y**
-
-
-
Ticaret
17, (%88)
Telefonun faturasi ile ukrayna cikisinda tax office e ugrayarak (havaalaninda) bilgilerini birakarak vergi iadesi alabilirsin, Tr de 1 sene acik kalir telefon kayit ettirmzsen kullanamazsin, telefon pasaport kayit ucretlerine bak istersen cok anlami kalmadi artik
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
muhasebe
-
-
Ad Soyad
S** Y**
-
-
-
Ticaret
17, (%88)
Ek olarak sanirim kayot ucreti 2bintl
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
muhasebe
-
-
Ad Soyad
S** Y**
-
-
-
Ticaret
17, (%88)
Herhangi bir magazadan alsanda havalaninda taxoffice lere fatura fotopikisi be oradan verdikleri formu doldurarak iadeni alirsin ek olarak magazada da bu hizmeti veriyor olabilirler. ( direkt cash vermeyecekler hesabina yatacak) kayit yaptirmadan kullanamiyorsun TR de kapaniyor telefon
-
-
Yaş/Cinsiyet
21 / E
-
Meslek
yok
-
-
Ad Soyad
E** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Yurt dışından aldığın telefonun 1 yıl içinde kayıt ettirilmesi gerekiyor. Yılda bir yurt dışına çıkarsa telefon süre sıfırlanıyor yani ülkeye girdiğinde tekrar 1 yıldan başlıyor. Çift hatlı telefon alırsan kayıt ettirmeden 2 yıl kullanabilirsin. Bana sorarsan gayet yeterli bir süre.
theredor
kötülerinsin sen dünya
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
23 / E
-
Meslek
webmaster
-
-
Ad Soyad
A** Ö**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
yurt dışı android telefon bulup alırsanız uzun bir süre hat kapanmadan kullanabiliyorsunuz. Binlerce lira kayıt parasına bayılmak yerine 30TL'ye telefonculardan İMEİ attırıp yine uzun zaman kullanabilirsiniz.
Yurt dışı cihazlar kayıtlı cihazlara göre 2 kat ucuz oluyor, burada 4000TL'den başlayan cihazlar yurt dışı alınca 2.000'e geliyor.
cthax
@emileyt.vanlife
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Freelancer
-
-
Ad Soyad
C** K**
-
-
-
Ticaret
130, (%100)
Nisanda geldim Ukraynadan. Tax Free orada yok (varda yok) Lvivde ofislerine bile gittim. Citrus ve Allo mağazalarında bile yoktu. Kaldı ki 12 pro max bile (1 ay kaldım) 1 ayda 1000 grivna yani 300 lira zam gördü. Tercih sizin Apple ürünlerine imei atılamıyor (tavsiye değildir) 365 gün burada kullanabilirsiniz,ardından 21xx IMEI kayit ücreti var Samsung,Xiaomi vs ürünlerin bazı modellerine atılabiliyor (tavsiye değildir)
Benim tercihim yılda bir UA ya gidip tel alıp burda kayıt yapmadan kullanıp model yükseltmek. Oda şimdilik zira 2019 da gittiğimde grivana/TL 5/1 idi şuan 3/1 gittikçe paramız değersizleşiyor
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
.
-
-
Ad Soyad
H** U**
-
-
-
Ticaret
19, (%95)
Xiaomi Poco X3 NFC almayı düşünüyorum hocam yarın uçuşum var. Valizde 1 kapalı kutu telefon cebimde de 1 telefon getirsem sorun oluşur mu? Yani 2 tane telefon getirebilir miyim? Gerekirse telefon götürmem tablet götürürüm. Ülkeye geldiğimde telefon alacağım zaten.