lostyazilim
tr.link

Domain Satışı Hakkında

9 Mesajlar 5.803 Okunma
acebozum
tr.link

MetinBiyik MetinBiyik @_metinbiyik Kullanıcı
  • Üyelik 19.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Radio Network Teknik
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 828
  • Beğeniler 194 / 195
  • Ticaret 7, (%100)

Arkadaşlar , Örn WmAraci Bilisim var ve Domain açıyoruz hosting açıyoruz. Domain açarken varmı yokmu aratıyoruz ve yoksa alıyoruz o domaini ve bende öyle yapmak istiyorum benim siteme üye olup isimtescil gibi domain satmak istiyorum. Araştırdım , Alan adı bayiliği var ve Bu Bayiliği alınca o bayiliği Aldığım yer baliğini nerden alıyor hatta aldığı yer nereden alıyor ? Bu Durum Uzadıkça uzuyor böyle , bende öyle satmak istiyorum ornegin "123dokuzyedi123.com" adında site kayıtlı değil ben onu satmak istiyorum bunu nasıl gerçekleştiririm isimtesil gibi domain nasıl satarım ?

Dipnot; Konu Yanlış Yerdeyse Özür Dilerim.

wmaraci
reklam

alkinkasap alkinkasap girişimci, öğrenci Kullanıcı
  • Üyelik 27.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek girişimci, öğrenci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 277
  • Beğeniler 67 / 66
  • Ticaret 4, (%100)
belirli domainleri satmak istiyorsan portföyünden yani o zaman domain avcısı olacaksın sürekli domain bulacaksın.onların satışı kolaydır bir index hazırlarsın domain satılıktır diye yada açıkartırma siteleri var onlarda açık artırmaya felan koyarsın.

ama domain registery yapmak istiyorsan ican akreditesi alman "ki gerçekten zor bir iştir" yada akreditesi olan "isimtescil natro ihs vb" firmalardan bayilik alman gerekir.satış için satış yapacağın sitenin ssl ile korunması gerekir sanal pos alman gerekir ve şirket gerekir.
malum bir bankadan sanal pos alacaksan satış yapacaksın demektir ve bunun için vergi ödemen yani şirket olman gerekir ayrıca siten güvenli olmalıdır kredi kartı güvenliği için sana ssl de gerekecektir.bunların dışında kalan detayları en iyi bayiliğini yapacağın firmadan öğrenebilirsin.yalnız sanırım harbi bir yazılıma ihtiyacın olacaktır.

dumanyak dumanyak Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 11.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 763
  • Beğeniler 113 / 149
  • Ticaret 15, (%93)
Domain bayiliği için reseller club var. Domain satmak için hazır script bile veriyor.
Fakat domain satmak için güven sağlamaniz gerek.
Örneğin;
İhs, Godaddy, Natro vb. firmalar dururken neden sizden domain tescil edeyim ?
Böyle bir durum da var. Ancak site kurulum vb. işlerle uğraşıyorum. Domainleri ben kendi üzerime tescil etmek istiyorum derseniz resellerclub ile halledebilirsiniz. Domaini regledikten sonra kontrol panelinizden müşterinize domaini yönetebileceği panel açabiliyorsunuz.

• Üyelik 19.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 828
  • Beğeniler 194 / 195
  • Ticaret 7, (%100)
Peki Ücretsiz , Free .TK Domainler var bende bunlardan sitemde ücretsiz satmak istesem .TK yı nasıl satabilirim ?

wmaraci
wmaraci

cgrclk cgrclk Fortis Fortuna Adiuvat Kullanıcı
  • Üyelik 18.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Web Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** Ç**
  • Mesajlar 3270
  • Beğeniler 1014 / 1983
  • Ticaret 53, (%100)
Kendi üzerine domain alırsan kendi malın olduğu için istediğin gibi satabilirsin. Yoksa kayıt işlemi yapamazsın yani.

• Üyelik 19.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 828
  • Beğeniler 194 / 195
  • Ticaret 7, (%100)
Ya İsimtescildeki gibi siteme kayıt olcaklar bende Ücretsiz oradan .TK Domain nasıl dağıtabilirim peki ? veya Benim aldıklarımı nasıl siteme üye olanların hesabına transfer ederiz ?

• Üyelik 18.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Web Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** Ç**
  • Mesajlar 3270
  • Beğeniler 1014 / 1983
  • Ticaret 53, (%100)
Ücretli olması ya da ücretsiz olması birşey değiştirmez, kendi sitende domain kaydı yapamazsın, yada transfer işlemini. Şirket olman lazım!

• Üyelik 19.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 828
  • Beğeniler 194 / 195
  • Ticaret 7, (%100)

cgrclk adlı üyeden alıntı

Ücretli olması ya da ücretsiz olması birşey değiştirmez, kendi sitende domain kaydı yapamazsın, yada transfer işlemini. Şirket olman lazım!

Eyv. Şirketsiz Olmuyo demekki :) Şirket olunca ne gerekli ?

• Üyelik 18.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Web Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** Ç**
  • Mesajlar 3270
  • Beğeniler 1014 / 1983
  • Ticaret 53, (%100)

alkinkasap adlı üyeden alıntı

belirli domainleri satmak istiyorsan portföyünden yani o zaman domain avcısı olacaksın sürekli domain bulacaksın.onların satışı kolaydır bir index hazırlarsın domain satılıktır diye yada açıkartırma siteleri var onlarda açık artırmaya felan koyarsın.

ama domain registery yapmak istiyorsan ican akreditesi alman "ki gerçekten zor bir iştir" yada akreditesi olan "isimtescil natro ihs vb" firmalardan bayilik alman gerekir.satış için satış yapacağın sitenin ssl ile korunması gerekir sanal pos alman gerekir ve şirket gerekir.
malum bir bankadan sanal pos alacaksan satış yapacaksın demektir ve bunun için vergi ödemen yani şirket olman gerekir ayrıca siten güvenli olmalıdır kredi kartı güvenliği için sana ssl de gerekecektir.bunların dışında kalan detayları en iyi bayiliğini yapacağın firmadan öğrenebilirsin.yalnız sanırım harbi bir yazılıma ihtiyacın olacaktır.

MtnByk adlı üyeden alıntı

Eyv. Şirketsiz Olmuyo demekki :) Şirket olunca ne gerekli ?

Arkadaş cevaplamış :) Yukarıdakiler gerekli. Belge, ssl, pos, vergi, para böyle gidiyor :)

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al