Bir sayfada PHP ile oluşturduğum dinamik bir json verim var. Bunu $gonder_bi_json adında bir değişekene atadım. Bu değişkende örneğin şöyle bir veri gerçekleşiyor. {"data":[{"A_mac_ID":"3559686"},{"A_mac_ID":"3565717"}]} bu veriyi ajax yönetim ile başka bir sayfaya işlem yapmak üzere göndermek istiyorum.
şeklinde bir input alanına yerleştiriyorum veriyi ancak post edemiyorum.
Veriyi göndermek için javascript ile şu şekilde bir kod kullanıyorum.
veriyi gönderemiyorum. Göndersem de gönderdiğim sayfada nasıl bir işlem yapmam gerekir. Gönderdiğim sayfada (oranidpost.php) şöyle bir kod ile verileri almaya çalışıyorum.
Benim dinamik olarak bu jsonda oluşturulan verileri gönderip (A_mac_ID) numaralarını şu şekilde post edilmesini istiyorum ki sorgularımda kullanıp tekrar div içersinde sonuçları gösterebileyim. ('3559686','3565717',....) gibi
yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Hocam böyle bir sorununuz var etiketlesenize beni :)
şeklinde kullanın string değere dönüşsün sonra bunu data: JSON.parse(odak_idler); yerine
data: {"odak_idler" : odak_idler}; şeklinde gönderin sonra hedef phpnizde
$gelen_post= $_POST["odak_idler"]; yerine
$gelen_post= json_decode($_POST["odak_idler"]); yapın veriyi json olarak almış olacaksınız ondan sonra ne yapmak istediğiniz size kalmış :)
Hocam böyle bir sorununuz var etiketlesenize beni :)
şeklinde kullanın string değere dönüşsün sonra bunu data: JSON.parse(odak_idler); yerine
data: {"odak_idler" : odak_idler}; şeklinde gönderin sonra hedef phpnizde
$gelen_post= $_POST["odak_idler"]; yerine
$gelen_post= json_decode($_POST["odak_idler"]); yapın veriyi json olarak almış olacaksınız ondan sonra ne yapmak istediğiniz size kalmış :)
Çok sağolun edcsmile hocam.. Söylediklerinizi heyecanla denedim ama olmadı maalesef.
şimdi $datam dizisi içersindeki bilgiler olduğu için input value da yukarıda ki gibi kullandım.
<script>
$('.oranlarigetir').click(function(){
var odak_idler = $("#odak_idler").val();
//alert("Veriler Listeleniyor.. Bu işlem maç sayısına bağlı olarak uzun sürebilir.. Çok yoğun verilerde tarayıcınızı kitleyebilir..");
bu veriyi de şu kodlar ile alıyorum. gelen_post= json_encode($_POST["odak_idler"]); //echo $gelen_post; $cevir_json = json_decode($gelen_post, true); echo $cevir_json;
Fakat bu verileri parçalayamadım. Foreach ile parçalamaya çalıştım. Sizlerden ricam dizide bulunan [A_mac_ID] anahtarındaki verileri düzenli bir şekilde soruguya aktarabilmem için bir yapı oluşturmak için fikrinizdir. Nasıl yapabilirim.?
Eğer data bu şekilde geliyosa foreach ile dönebilirsiniz hocam şöyle deneyin anlamak için
foreach( $donecekData as $newData ) { print_r($newData); // burada gelen datayı print_r yardımıyla bakın nasıl veriyo geliyor diye ona göre anahtarını veya karşılığını almak kolay die(); // sistem daha bitmediği için ilk veride direkt sayfayı öldürün gelen datayı görün sonra burayı silersiniz }