-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
F** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Arkadaşlar merhaba,
Bir rehber programımız var ve çeşitli kriterlere göre arama yapıyor mesela şehre göre veya kuruma göre. Bu şekilde 6 tane kriterimiz vardı. Ben aklıma bir şey gelmediğinden amele gibi 63 farklı kombinasyona göre sql sorgusu yazdım. If else'ler ile hangi kategorinin select listinden seçim yapıldıysa boş değilse o kriterleri WHERE'de kullandım. Zamanında üşenmemiş yazmışım kısacası. Ama şimdi bir arama kriteri daha eklememiz gerekiyor. 7nin bütün kombinasyonları da 127 çıkıyor 64 tane daha farklı kombinasyon yazamam bir de mutlaka karışacaktır artık bu iş.
Sorum şu ben bu işi nasıl yaparım amacım 7 farklı veriden seçilenlere göre sql sorgusu yapmak. Yardımcı olabilir misiniz?
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
PHP Developer
-
-
Ad Soyad
Ö** G**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
manav sql tablonuzun resmini atarsanız daha çok fikir verebiliriz. Şimdi ben size bişeyler yazacaktım ama sql yapınız buna uygun değilse size uymayacaktır. Siz sql tablonuzu gönderirseniz ona göre fikirler vermeye çalışabiliriz.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Herkes yediğinden ikram eder..(Yavuz Sultan Selim)
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
F** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
görev kurulus sehir ulke bunlar kendi adlarındaki tablolardaki verinin idsine göre rehber tablosuna kaydediliyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
PHP Developer
-
-
Ad Soyad
Ö** G**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
manav iş yoğunluğum var da çok bakamadım kusura bakma. Şimdi senin istediğin sorguyu nasıl yazarız emin değilim deneye deneye yaparız ama şu linki bi incele. Mantığı bu şekilde olacak.
https://gencyazilimci.com/php-ile-arama-sonuclarini-filtreleme-123/
VipTema
Vip Tema Web Tasarım
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Vip Tema Web Tasarım A.Ş.
-
-
Ad Soyad
Ö** I**
-
-
-
Ticaret
21, (%100)
or where i cogaltmaniz yeterliyken neden if elseler ile bogustunuz ki. İşi sql sorgusunu yazarken çözmeniz yeterli olurmus. Tabloda 24 sütun var zannedersem 20 kadar kriter var 20 kere or where kullanirdiniz maksimum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
PHP Developer
-
-
Ad Soyad
Ö** G**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
manav if ile yaparken şöyle bişey yapmak lazım.
if ile gelen postları kontrol edip ona göre sorguları yazıp onları da bi yerde birleştirmek. Yani;
if($ulke != '0'){
$ulke_sorgu = "AND ulke = $ulke";
}else {
$ulke_sorgu = " ";
}
if($gorev!= '0'){
$gorev_sorgu = "AND gorev= $gorev";
}else {
$gorev_sorgu = " ";
}
$sorgu = $db->query("SELECT * FROM rehber WHERE $ulke_sorgu $gorev_sorgu ORDER BY adsoyad ASC", PDO::FETCH_ASSOC);
Burdaki ayrı ayrı atamalar yerine tek değişkene atayıp implode ederek de yapmayı deneyebilirsin. Aklıma böyle bişey geldi. Tabi burda WHERE yanına bişey yazdırmak lazım diğerlerini etkilemeyen direk AND olduğu için. Ya da ona da bi şart getirip ayarlamak lazım.
1 kişi bu mesajı beğendi.