-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Öğrenci / Blog Yazarı
-
-
Ad Soyad
D** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Ücretli temalarıın Premium sürümlerini ücretsiz dağıtan siteler görüyorum. Bu temaları indirip kullananlar var mı? Beğendiğim, kullanmak istediğim temalar olduğu için soruyorum. Zararlı bi kodlama içeriyor olabilirler mi? 🤔 sakata gelmeyelim.
bugraogus
<?xml version="1.0" encod
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Serbest Meslek
-
-
Ad Soyad
M** O**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Zararları var diyorlar. Ancak adsense onaylı Blogger sitem de kullanıyorum sorunda yaşamadım.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Öğrenci / Blog Yazarı
-
-
Ad Soyad
D** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Ne gibi zararları vardır ki. Çok beğendiğim bi temayı indirip kullanmak istiyorum ama çekiniyorumda. Ücretsiz sürümüde yok temanın kararsız kaldım
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Yazılım Mühendisi
-
-
Ad Soyad
F** A**
-
-
-
Ticaret
17, (%100)
Dağıtan kişinin içine zararlı yazılım yerleştirmesi muhtemel. Yani temiz olduklarının garantisi yok. Temizliğine güvendiğim bikaç site var ama paylaşmak yasak 😊
-
-
Yaş/Cinsiyet
45 / E
-
Meslek
bilgisayar mühendisi
-
-
Ad Soyad
M** E**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bu tür temalarda backdoor yada malware oluyor . İlk kurulum sonrası bir süre hiçbir şey olmuyor . Kurban siteyi kuruyor ve belli bir seviyeye geldiğinde avcı siteye gelip istediği değişikliği ,saldırıyı yaptıktan sonra uzaklaşıyor. Olan ise sizin harcadığınız zaman ve emeğin çöpe gitmesi ile birlikte sizi ziyaret edenlerin güvenini tamamen kaybetmek oluyor.
Kısacası bu tür sitelerden kesinlike dosya indirip kurmayın .Eninde sonunda sitenizin hacklendiğini ,sitenizin farklı sitelere yönlendirme yaptığını , spam maillerin sunucunuzdan gönderildiğini ve daha kötüsü sunucunuzun IP si kullanılarak farklı kurum ve kuruluşlara saldırı yapıldığını görebilirsiniz.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
43 / E
-
Meslek
Yazılım...
-
-
Ad Soyad
O** B**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
forces adlı üyeden alıntı
Bu tür temalarda backdoor yada malware oluyor . İlk kurulum sonrası bir süre hiçbir şey olmuyor . Kurban siteyi kuruyor ve belli bir seviyeye geldiğinde avcı siteye gelip istediği değişikliği ,saldırıyı yaptıktan sonra uzaklaşıyor. Olan ise sizin harcadığınız zaman ve meğin çöpe gitmesi ile birlikte sizi ziyaret edenlerin güvenini tamamen kaybetmek oluyor.
Kısacası bu tür sitelerden kesinlike dosya indirip kurmayın .Eninde sonunda sitenizin hacklendiğini ,sitenizin farklı sitelere yönlendirme yaptığını , spam maillerin sunucunuzdan gönderildiğini ve daha kötüsü sunucunuzun IP si kullanılarak farklı kurum ve kuruluşlara saldırı yapıldığını görebilirsiniz.
Üstad biraz detay verebilir misiniz mümkünse.
Bu malware ve backdoorlar hangi tür dosyalara eklemleniyor?
js, css, html, htaccess, vs?
Kurmadan önce nasıl tespit edilebilir ve nasıl temizlenebilir?
Dış linkten js dosyası çektiğimizde de aynı riskten bahsedebilir miyiz?
Teşekkürler.
ÖNCE "İYİ,DOĞRU,GÜZEL BİR İNSAN" OLMAK (VEFA,TEVAZZU,NAİFLİK,SAYGI,...) GEREK!
Sonra wm oluruz.