-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Öğretmen
-
-
Ad Soyad
Z** C**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba arkadaşlar benim bir sitem var ve bu siteden ürün tanıtımları yapıyorum.
Örneğin bir kolonyayı araştırıyorum ve tüm özelliklerini yazdıktan sonra örneğin buradan satın alabilirsiniz diyerek TRENDYOL'a yönlendiriyorum.
Sorum şu: Sitemden direk bu şekilde link vermek siteme bir zarar verir mi?
Çünkü makalelerim çok kaliteli ve neredeyse hepsi SEO'ya uygun 700-800 kelimeden oluşuyor. Emek veriyorum. Boşa gitmesin.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Seo
-
-
Ad Soyad
A** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Yaptığınız çalışmayı yurt dışı ürünler de yapanlar mevcut. Siteniz için herhangi bir sorun olmaz. Hatırı sayılır bir konuma geldiğinizde bu satışlardan ciddi oranlar da kazanç sağlayabilirsiniz. İçeriğinizin kaliteli olmaması halinde zaten ne yaparsanız yapın zarardır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Öğretmen
-
-
Ad Soyad
Z** C**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Anladım. O zaman Google yetkililerinin söylediği gibi dışarıya link vermek Google'ın gözünde bir anlam ifade etmiyor artık.
-
-
Yaş/Cinsiyet
20 / E
-
Meslek
WebMaster
-
-
Ad Soyad
B** B**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Sizin yaptığınız gibi link vermek zarar verir. Sanırım sitenizin kategorisi İnceleme. Google’ın en son yaptığı review güncellemesi ile ürün inceleme yazılarındaki satın alma linklerini reklam olarak görüyor. Yani siz bunu kullanıcı için değil reklam için yaptığınızı varsayıyor. Hatta siz site ismi bile vermeden direkt “buradan” satın al şeklinde link vermişsiniz. Bu daha da zararlı çünkü kullanıcıya hangi siteye gittiğini belirtmeden yönlendiriyorsunuz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Öğretmen
-
-
Ad Soyad
Z** C**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Peki ne yapmak lazım? Mesela kullandığım SEO eklentisinde nofollow link verdiğimde yazının SEO puanını düşürüyor. Ancak normal dışarıya link verince SEO puanı yükseliyor.
Hangisi doğru anlayamadım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Sanatçı
-
-
Ad Soyad
A** O**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
ben de çeviri yazıları paylaşıyorum bazen ve orijinal linkini ekliyorum alt kısma, bu zararlı mı peki?
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Sanatçı
-
-
Ad Soyad
A** O**
-