lostyazilim
tr.link

Java ile ilgili bilen arkadaşlara danışmak istiyorum

5 Mesajlar 1.030 Okunma
lstbozum
tr.link

ajansmesut ajansmesut WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 48 / E
  • Meslek Reklam-Webmaster
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** N**
  • Mesajlar 114
  • Beğeniler 21 / 10
  • Ticaret 0, (%0)
Selam arkadaşlar, PHP orta seviyede biliyorum ancak yeni bir proje geliştireceğim nasip olursa. Bu projede java dilini bilmediğim ve anlamadığım halde kullanmak istiyorum. Daha önce kendim bir android uygulaması yapmış ve yayınlamıştım. Öğreneceğimi düşünüyorum. Ancak başlamadan önce bir soru sormak istiyorum java dilini bilen arkadaşlara. Şimdi browser ile bir web sitesini açtırıyorum. Açılan sayfada bir form var ve form alanları checkboxlar dan oluşmakta. Siteme gömülü olan verilere göre dinamik olarak verileri de çektiririm. Buraya kadar bir sıkıntım yok. Yanlız bu verilere göre checkbox alanlarını java kodları ile siteyi pencerede açtığım anda gelen verilere göre checkbox kutularından işaretlettirebilir ve formun butonuna tıklama işlevi yaptırabilirmiyim. Hangi yolu izlemem gerekir.?

Dünya Koca bir YALAN.. İnanmak isteyene..!
wmaraci
reklam

wmgtasarim wmgtasarim wmg.com.tr Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 01.01.2020
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Yazılım | Web Tasarım
  • Konum Tekirdağ
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 1893
  • Beğeniler 545 / 550
  • Ticaret 8, (%100)
https://gamzekartal.wordpress.com/2010/03/20/javada-jcheckbox-ornegi-2/ bundan bahsediyon herhalde ?

• Üyelik 15.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 48 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** N**
  • Mesajlar 114
  • Beğeniler 21 / 10
  • Ticaret 0, (%0)

Hayır bundan değil . Java kodları ile tarayıcımda bir web sayfası açtırıyorum bu sayfada (form sayfası) ilgili checkbox kutularını işaretlettirip post ettirmek istiyorum. Yani kısacası sormak istediğim şu java ile tarayıcıda sitenin sayfasını açtırır iken şu şu checkbox kutularını işaretle gibisinden bir komut verdirebilirmiyiz java dilinde.

emreyvz emreyvz .NET Core & Angular & PHP Kullanıcı
  • Üyelik 19.04.2016
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Bilgisayar Mühendisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** Y**
  • Mesajlar 691
  • Beğeniler 110 / 250
  • Ticaret 24, (%100)
Bunu birçok masaüstü programlama diliyle yapabilirsiniz. Java ile de yapabilirsiniz. Youtube Selenium videolarına bakarak bu dediğinizi rahatlıkla yapabilirsiniz.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 15.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 48 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** N**
  • Mesajlar 114
  • Beğeniler 21 / 10
  • Ticaret 0, (%0)

emreyvz adlı üyeden alıntı

Bunu birçok masaüstü programlama diliyle yapabilirsiniz. Java ile de yapabilirsiniz. Youtube Selenium videolarına bakarak bu dediğinizi rahatlıkla yapabilirsiniz.

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Stackoverflow dan da Selenium ile yapabileceğim söylendi. Yol gösterdiğiniz için tekrar teşekkür ederim.

wmaraci
Konuyu toplam 3 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 3 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al