Sizlerinde bildiğiniz gibi; 193 sayılı kanunun mükerrer 20/B maddesine göre şirket kurmadan vergimiz otomatik olarak (1 Ocak 2022) banka hesabımızdan kesilebilecek.
Fakat tebliğ taslağına göre; bu uygulamadan faydalanabilmek için; vergi dairesinden vergi istisna belgesi alınması ve bu belgenin bankaya verilmesi gerekiyor. Ayrıca belgenin bankaya verilmesinden sonra 30 gün içinde banka bilgilerinin de vergi dairesine verilmesi gerekiyor.
Yani 1 Ocakta ben hiç bir şey yapmadan adsense kazancımdan vergimi banka kesecek diye beklemeyin. Öyle olmayacak. Tebliğ Taslağı hakkında görüşler 27.12.2021 tarihine kadar alındıktan sonra Tebliğin son hali yayımlanacak. Sonrasında ikametinizde bulunan vergi dairesinden işlemleri başlatacağız.
Arkadaşlar bir hatırlatma olarak, bilgilendirmek istedim. Aklınızın bir köşesinde bulunsun.
Örnek istisna belgesi Kaynak: Aslanpınar Hukuk Bürosu
09.01.2022 Düzenleme:
Alt kısma eklediğim videoda direk banka şubesine giderek sosyal içerik / mobil uygulama üretim adı altında içerik üretici reklam geliri hesabı açtırmışlar. Yani banka istisna belgesi falan istememiş bilginize... Yorumlara da bakarsanız çoğu kişi açtırmış hesaplarını...
https://youtu.be/jXiWgRz0y6U