lostyazilim
tr.link

Yazılımcıların; Yazılıma Başlamak İsteyen Arkadaşlara Tavsiyeleri

3 Mesajlar 659 Okunma
acebozum
tr.link

morofobik morofobik Makale Yazarı - Editör Kullanıcı
  • Üyelik 30.01.2022
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Makale Yazarı
  • Konum Gaziantep
  • Ad Soyad B** K**
  • Mesajlar 98
  • Beğeniler 11 / 27
  • Ticaret 0, (%0)

Bu konuda Yazılımcı arkadaşların; Yazılıma sıfırdan başlamak isteyenlere tavsiyelerde bulunalım
Ben 15 gün önce sıfırdan Python'a başladım. Az bilgim ile size şunları tavsiyede bulunabilirim

Sıfırdan başlıyorsanız, pes edip bunalacağınız zamanlar olacak. Bu tür zamanlarda şunu yapın.
Sıkıldığınız zaman bırakın ara verdin. Kafanız boş olduğu zaman anlamadığınız konularda eğitim seti izliyorsanız. Anlamakta zorlandığınız videoları 2 3 kere tekrarlamanız
Örneğin 3 saat önce eğitim setindeki bir videoda anlatılanları anlamamıştım. sıkılıp ara verdim. Şimdi aynı videoyu 2 kere dikkatlice tekrar izleyince, çok basit olduğunu anladım
Benim tavsiyelerim şimdilik bukadar, İlerde konuyu güncellerim başka tecrübeler edinince

Benden başka yazılımda yıllarını vermiş arkadaşlarda konuda tecrübelerini yazarlarsa, yeni başlayacak arkadaşlara yol haritası niteliğinde olmuş olur.

GVSL48

kişi bu mesajı beğendi.

Freelancer İşler için PM atınız..

elektronikssl
webimgo

yigiteralperen yigiteralperen WordPress Hizmetleri Kullanıcı
  • Üyelik 29.05.2021
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Muğla
  • Ad Soyad A** Y**
  • Mesajlar 91
  • Beğeniler 41 / 45
  • Ticaret 4, (%100)

Merhabalar,

Bende tavsiye vermek istiyorum. Öncelikle kendinize hedef koyun. Bekleyin.. Bu sözümü yanlış anlamayın.

Aslında demek istediğim ölçülebilir bir hedefinixin olmasıdır. Python öğrenmek, Java ya da PHP öğrenmek hedef değildir.

@morofobik sizin içinde söylüyorum. Ne olacaksınız? Yazılım öğrenmek bir hedef değildir, yazılım öğreneceksiniz ancak hangi dalda iş yapmak istiyorsunuz?

Hedefsiz gemiye hiç bir rüzgar yardım etmez.. Şu an Python, Java ya da her neyse öğreneceğiniz dil çalışacağınız alanda kullanılmıyorsa bir kaç yılınızı bir hiç için harcamış olursunuz.

GVSL48

kişi bu mesajı beğendi.

GVSL48 GVSL48 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.03.2024
  • Yaş/Cinsiyet 48 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad K** T**
  • Mesajlar 1
  • Beğeniler 1 / 0
  • Ticaret 0, (%0)

yigiteralperen adlı üyeden alıntı

Merhabalar,

Bende tavsiye vermek istiyorum. Öncelikle kendinize hedef koyun. Bekleyin.. Bu sözümü yanlış anlamayın.

Aslında demek istediğim ölçülebilir bir hedefinixin olmasıdır. Python öğrenmek, Java ya da PHP öğrenmek hedef değildir.

@morofobik sizin içinde söylüyorum. Ne olacaksınız? Yazılım öğrenmek bir hedef değildir, yazılım öğreneceksiniz ancak hangi dalda iş yapmak istiyorsunuz?

Hedefsiz gemiye hiç bir rüzgar yardım etmez.. Şu an Python, Java ya da her neyse öğreneceğiniz dil çalışacağınız alanda kullanılmıyorsa bir kaç yılınızı bir hiç için harcamış olursunuz.

Merhaba. Foruma yeni üye oldum. Aklımdaki soruya açılan başlığı görünce hemen okumam gerektiğini düşündüm ve yanılmamışım.  bir hediyelik eşya ve dekorasyon ürünleri satan  mağazam var. e -ticaret sayfamı yönetmek ve daha sonrasında geliştirmek adına bir kardeşimizle işbirliği içinde idik ama artık yok. kendim bu işleri de ele almak anlamak ve yapmak niyetindeyim. nereden başlayacağımı bilmediğim için de sizin gibi deneyimli arkadaşların yönlendirmelerine ihtiycım var. düşüncelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. İyi forumlar.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al