Psikoteknik Testi Nedir, Neden Uygulanır?

Psikoteknik belgelsişoförün, trafiğe çıkmak için uygun olup olmadığını ve bu uygunluk durumunun tespit edilmesini mümkün hale getiren testler bütünüdür. Sürücü kursları tarafından yapılır ve uzmanlar eşliğinde gerçekleştirildiğini de hatırlatmak gerekiyor. 

Psikoteknik testi, gündelik hayatının büyük bir kısmını yollarda geçiren şoförleri baz alıyor. Uzun süre yol yapmak, kolay bir iş değil ve hem bedensel hem de ruhsal olarak birtakım detayları yerine getirmenizi gerektiriyor. Psikoteknik de tam olarak una karşılık geliyor ve bu konularda yeterli olup olmadığınızı gözler önüne seriyor. 

·       Dikkat

·       Refleksler

·       El ve ayak koordinasyonu

·       Sinirlilik durumu ve ani tepki ölçümü 

 

Antalya Psikoteknik belgesi raporu sahibi olan kimseler, trafikte yerini alabilir ve uzun yol yapmalarında herhangi bir sakınca yoktur. Ticari araç sahibi olan kimseler ve işletmeler de bu zorunluluk ile karşı karşıya geliyor. Belge bulunmadığı takdirde ise hem şoföre hem de şirketlere büyük yaptırımlar uygulanacaktır. 

İnsanların canını tehlikeye atmaya kimsenin hakkı yoktur ve bu belge de tam olarak buna karşılık geliyor. Tır şoförleri, servis çeken kimseler, kargo taşımacılığı yapan şirket ve kişiler de bu belgeye sahip olmak durumundadır. Yeterlilik testi sonrası pozitif sonuç elde ettiğiniz takdirde belgeniz kısa süre içerisinde hazır edilir ve tarafınıza ulaştırılır. Devamında sizler de trafikteki yerinizi alabilir ve sürüş için harekete geçebilirsiniz. 

 

Site Adresi: https://zeybeksurucukursu.com/psikoteknik-belgesi/