Konyali
furkan.konyali@gmail.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Front-end Developer
-
-
Ad Soyad
F** K**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
2. öğretim kalksa idi şayet hemen 2. öğretime geçerdim :D
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
bence bu başlangıç ikinci öğretim içinde bir çalışma belki dönem ortası gibi gelir yada bir dahaki seneye
supheli
Sms Onayı Gerekli
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Türkçe Öğretmeni
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
40, (%100)
@yemre istisnai durumlar olabilir saygı duyarım; ama genel olarak ikinci öğretimlerin mantığı budur.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Kamu
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
arkadaş anlamıyorum.nerde kötü şey bir değişiklik olsa bize vurur.nerde iyi bir değişiklik olur.biz yapar bitiririz ondan sonra gelir.neyse hayırlı olsun.yeni başlayacaklar arkadaşlar için iyi olacak.acep eski borçluları ne yapacaklar.2bin lira harç borcum var :) bi araştırayım bakalım :)
+ olarak arkadaşın birisi 2.öğretim akşam falan demiş.ben bizim fakültede hiç göremedim 2.öğretimin akşam olduğunu.hatta ben 1.öğretim olmama rağmen gece derslerimiz vardı.2.öğretimin tek amacı var ; üniversiteye büyük paralar kazandırıyor..yoksa herşey aynı neredeyse.bir de giriş puanları biraz daha düşük.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Elbet birgün...
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Seo Uzmanı
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
17, (%100)
500 TL harc parası sakladım bana kaldı :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Y** D**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
2. öğretimleri küçük görmek biraz saçma geliyor bana. Bir çok platformda 2. öğretimler düşük puanla geliyorlar onlar ödemek zorunda denmiş.
Mühendislik dallarında bazı mühendisliklerin 2. öğretimleri diğer mühendisliklerin 1. öğretimlerinden daha yüksek puanla alıyor. Peki bu puanı alan öğrencilerin suçu günahı ne ? Sakın küçük görmek olarak düşünmeyin ancak Anadolu Üniversitesinde Çevre Mühendisliği 330 puanla 1. öğretimi alıyor Elektrik Elektronik Mühendisliği neredeyse 1.5 katı ile 2. öğretimi alıyor.
Herşeyi geçtim Odtü ve Bilkent üniversiteleri hariç tüm üniversiteler para ödesin o zaman. Onlar 500 puan yaparken enayimiydi 400 puan yapan adamlarla aynı muameleyi görüyorlar ?
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
software developer
-
-
Ad Soyad
S** M**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
karbonat adlı üyeden alıntı
Nasıl yani? Parasız eğitim istemek yüzsüzlük müdür? Zaten her aldığımız soluktan devlete vergi ödüyoruz. Daha fazla kazanıp daha fazla vergi ödemek için üstüne bir de para mı vermeliyiz?
Devlet bu eğitim için yüzlerce milyar lira harcama yapıyor. Parasız eğitim istemek o kadar harcamayı göre göre istemek yüzsüzlükten başka birşey değildir. İndirim istemek en makulü. 1. öğretimler 200 öderken 50 ödese, ikinci öğretimler 600 öderken 250 ödese fena mı olur? Biliyorum, bu paraları bile ödeyemeyecek insanlar var, devlet bu arkadaşlarımız için yardım yapmasın demiyorum. Ama insaf, devlet bu parayı eğitimden almazsa dediğin gibi aldığın soluktan vergi alarak yine toplar merak etme ;)
React Dersleri YouTube Kanalı
https://www.youtube.com/c/reactdersleri