Dünyanın en yaygın kullanılan yazılımı olan Java konusunda uzmanlar uyarıyor: "İnternette sörf ederken Java'yı kapatın!"
Microsoft'un ardından dünyanın en büyük yazılım üreticilerinden biri olan Oracle'ın geliştirdiği Java'ya yeni bir güncelleme geldi. Bu güncelleme ise yeni tehlikeleri beraberinde getiriyor. Güvenlik uzmanları, Java'ya gelen güncellemenin ardından hacker'lara açık bir kapı aralandı.
Hacker'lar, güncellemeyle birlikte Java'da güvenlik açığı yaratarak "Poison Ivy" isminde kendi yazılımlarını kullanıcıların bilgisayarına kurabilme şansına sahip. Bu da bilgisayarların kontrolünün hacker'ların eline geçmesi anlamına geliyor.
Reuters'ın haberine göre uzmanlar kullanıcıların Java'yı devre dışı bırakmasını tavsiye ediyor. Uzmanlar zararlı yazılımlar, virüsler ve aklınıza gelebilecek birçok tehlikenin bilgisayarınıza rahatça sızabilme olasılığına dikkat çekiyor.
JAVA NEDİR
Bir programlama dili olan Java, yazılımcıların bir dizi kodu bilgisayar ve sanal makineler için geliştirmesine olanak veriyor. Daha çok internet sitelerinde kullanılan Java, en yaygın programlama dillerinden biri. Google'ın eski bir çalışanı, aylar önce yaptığı açıklamada Java dilini bilenlerin Google dahil pek çok dev şirkette çalışabileceğini kaydetmişti. Oracle, yaptığı açıklamada Java'nın bilgisayarların yüzde 97'sinde bulunduğunu vurgulamıştı.
TEHLİKEDE OLDUĞUMU NASIL ANLARIM?
Buradan tarayıcınızda kurulu olan Java'nın tehlikeye açık olup olmadığı öğrenilebiliyor. Güvenlik açığı söz konusuyla kırmızı bir metinle karşılaşıyorsunuz ve Java'nın güvenlik zaafiyeti olduğunu size söylüyor.
JAVA'YI NASIL KAPATIRIM?
Mozilla Firefox: Ana menüden Add-ons yani Eklentiler bölümüne gelin, ardından Java kelimesi geçen her şeyi "disable" yani devre dışı bırakın.
Google Chrome: Ayarlar'a girdikten sonra sol üst kısımda arama çubuğu göreceksiniz. Oraya Java yazın. Ardından Java ile ilgili ayarı kapatabilirsiniz.
Microsoft Internet Explorer: Ayarlar'ın ardından Programlar sekmesine tıklıyoruz. Manage Add-ons ya da Eklentileri Yönet seçeneğine tıklayıp Java'yı buluyoruz ve buradan kapatıyoruz.
Kaynak: http://www.veteknoloji.com/bilgisayardaki-buyuk-tehlike-56125-3-.html