Merhaba ben Uğur KILCI, karekod oluşturma isimli videomda en basit haliyle PHP QR code yapmayı gösteriyorum. QR yani karekod. Bir karekod okuyucu ile okutup içindeki şeyi ortaya çıkartabilirsin. Karekod okutma (QR kodu okutma) için PHP QR generator ile karebarkod oluşturma yapar. QR kodu okuyucu bu karekodları algılar. Yazılım karekoda bilgiler verir ve karekodu okutma işlemiyle kare kod içindeki bilgiyi ekranda gösterir. Karekod okuma yapmak için kare kod oluşturma yapmak gerekir. QR barkod okuyucu bu şekilde çalışır. Bilgiyi resme dönüştür. Kablosuz barkod okuyucu ile yada direkt telefon ile kare kod okutma yapılabilir. Kare kod okuyucu kodu okutma sonrasında ekranda bir link veya bir metin belirtir. Bazı karekod okuyucu online araçlarında direkt o linke vs yönlendirir. Karekodu okuma işlemini karekod menülerde kullanmaktadırlar. Gerçi bir çok alanda kullanılır. Bu videoda Google karekod oluşturma yapmaktayım.
QR code oluşturmayla QR okuyucu ayrı şeylerdir. QR oluşturma, bir veriyi daha doğrusu bir bilgiyi QR code oluşturucu ile QR kode dönüştürür. Daha sonra QRcodereader yani QR code okuyucu ile bu bilgi kamera yardımıyla işlenir ve yapılan QR kodda canlandırır. Çalıştırır. linki QR koda çevirme yeni aynı yöntemle yapılır. Bunu daha çok QRmenulerde görüyorum. QRmenü yapıp QRmenue içindeki siparişleri kamerayla seçtirip sipariş ettiriyorlar.
Videodaki websitenin kaynak kodları video açıklamasındadır.