Siteye Müzik Ekleme Kodu (Php) |
9 Mesajlar | 15.313 Okunma |
SerkanERGÜN adlı üyeden alıntı
Değerli Wmaracı Üyeleri sizden bir ricada bulunacağım. Bu konuda biraz Bilgisizim.
Bir müşterimin bana Sitem'e girdiğim zaman çalmasını istediğim bir müzik var onuda atmanı istiyorum demesinin ardından çareyi sizlerde buldum.
Site Wordpress Ben Footer'e kodu ekleyerek muzik dosyayısınıda Ftp ana dizine atarak ekleyebileceğim bir kod arıyorum. Müzik Sürekli tekrarlayıp dursun Bu konuda bana yardımcı olabilecek umuyorum çıkacaktır. Saygı ve sevgilerimle.
sürekli çalan bir müzik eklemek için adımlar:
Müzik Dosyasını Yükleyin: İlk olarak, çalmak istediğiniz müziği MP3 formatında hazırlayın ve bilgisayarınızdan WordPress sitenizin FTP (File Transfer Protocol) ana dizinine yükleyin. Örneğin, "muzik.mp3" adında bir dosya yüklediğinizi varsayalım.
Footer'a Kod Ekleyin: Footer'a müziği eklemek için aşağıdaki adımları takip edin:
a. WordPress yönetici panelinize giriş yapın. b. Görünüm > Düzenleyici'ye tıklayın. c. Sağ üst köşeden "footer.php" dosyasını seçin.
Kodu Ekleyin: Footer dosyasını açtıktan sonra, aşağıdaki kodu footer dosyanızın sonuna ekleyin:
<audio controls autoplay loop style="display:none;">
<source src="https://www.siteniz.com/wp-content/uploads/muzik.mp3" type="audio/mpeg">
Tarayıcınız audio elementini desteklemiyor.
</audio>
https://www.siteniz.com/wp-content/uploads/muzik.mp3
kısmını, müziğin doğru yoluyla ve dosya adıyla değiştirin.autoplay
özelliği sayesinde müzik otomatik olarak çalmaya başlar.loop
özelliği sayesinde müzik sürekli tekrar eder.style="display:none;"
özelliği sayesinde ses çalma kontrolü görünmez olur.Değişiklikleri Kaydedin: Kodu ekledikten sonra, değişiklikleri kaydetmek için "Dosyayı Güncelle" düğmesine tıklayın.
Kontrol Edin: Artık sitenizi ziyaret ettiğinizde müziğin sürekli çaldığını görebilirsiniz.
Lütfen bu işlemleri gerçekleştirirken dikkatli olun ve dosyalara erişim sağlarken yedeklemeler yapmayı unutmayın. Ayrıca, sürekli çalan bir müziğin kullanıcı deneyimini olumsuz etkileyebileceğini ve sitenizin yavaş yüklenmesine neden olabileceğini unutmayın. Kullanıcılarınızın deneyimini düşünerek bu özelliği ölçülü bir şekilde kullanmanızı öneririm.