Merhaba,
Uzunca emek verdikten sonra sonunda e-ticaret sitemizi açtık...
* Site Adı: Sia Diamond
* Slogan: Altın ve Pırlanta Takı Alışverişinin Adresi
* Site Adresi: Altın ve Pırlanta Takı Alışverişinin Adresi - Sia Diamond
* Açıklama: Sia Diamond'ın altın ve pırlanta dünyasına adım atarak, el işçiliğiyle üretilen mücevherlerimizin zarafet ve sofistikasyonunu deneyimleyin.
* Açıldığı Tarih: 5.11.2023 (D/M/Y)
* Sitenin İlerleyen Günlerdeki Hedefleri: 6 ay veya en geç 1 yıl içerisinde ilgili aratmalarda ilk sayfalarda yer almak.
* Altyapı: WordPress + WooCommerce
* Tema: Flatsome
* SEO/İçerik Bütçesi: 0 TL
* Reklam Bütçesi: 0 TL
Bu benim ilk e-ticaret projem. İlk kez hayatımda bir e-ticaret sitesi kurdum ve e-ticaret SEO'su yaptım.
Her şey bir arkadaşımın benimle kahve içmek istemesiyle Ocak 2023 tarihinde başladı. Bana projesini anlattı ve benden projeye dahil olmamı istedi. Oldukça zor ve rekabetçi bir sektöre giriş yapmak istiyordu. Benim de web + SEO bilgimden faydalanarak bir ortaklık yapmak istedi, kendisi ise üretici+tedarikçi rolünü üstlenecekti.
Tabii ben yoğun tempoda (hem tam zamanlı hem freelance) çalışan bir insan olduğum için fazla vaktim yoktu. Projemize ve planlamaya start verdik. Mart 2023 tarihinde sitenin yapımına başladım. WordPress'e ve PHP'ye çok hakim olduğum için bu altyapıyı tercih ettim. Piyasada yer alan e-ticaret altyapılarını önerenler de çok oldu ama ben %100 her şeyin bizde olmasını istedim. Ortağım dijital tarafa çok karışmadı, sadece fikirler ve öneriler sundu.
Sadece boş vakitlerimde ilgilenebildiğim için açıkçası yapımı oldukça uzun sürdü. Geçtiğimiz pazar günü 53 ürünle siteyi açtık artık. Elimizde yaklaşık 600 ürün daha var ve azar azar girişini yapacağız. Kısaca her şey bu şekilde arkadaşlar.
Dışardan bakıldığında belki fazla bir şey gibi durmuyordur ama gerçekten çok emek verdim. Bakalım, şansımızı deneyeceğiz... Hayırlısı olsun!
Siz değerli üstadlardan ve diğer arkadaşlarımdan; görüş, öneri ve fikir bekliyorum. Hayırlı akşamlar dilerim.