-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Biyolog
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Merhaba arkadaşlar uzun bir aradan sonra tekrar aranızda bulunuyorum. Öncelikle uzun bir zamandır webmaster'a uzak kaldığımı belirtmek isterim. Ara sıra boştaki domain sorgulamaları yapsam da pek aktif olamadım.
.tr ön siparişleri başladığını gördüğümde bir alan adı arattım. "xxx".tr. önce türkticaret üzerinde sorguladım ve domain boşta gözüküyordu. sepete atmadan atakdomain üzerinden sorguladığımda ise ön siparişe uygun değildir uyarısı geldi. turkticarete geri dönüp işlemlere devam ettim ödememi yaptım ve bana gelen maile göre sipariş başvurumun alındığı söylendi.
Şimdi öncelikle atakdomain ve turkticaret sorgulamalarındaki bu sıkıntı nedendir bilen var mıdır? Ayrıca 2 farklı şahıs veya şirket aynı alan adını önsipariş edemez tabi ki ama bunun takibi nasıl yapılıyor?
Mesaj 2 defa düzenlendi. Son düzenleyen: shateiel (16.12.2023 04:09)
Bu mesaj @Pasa tarafından doğru cevap olarak işaretlenmiştir.
Li10
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Kategori Müdürü
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Dostum adı üstüne ön sipariş. Sen türkticaretten aldın digeri aynı domaini reg, metu, natro üzerinden ön sipariş verir burada önce başvuran avantajlı değildir. Öncelik com.tr domaini olanlara aittir onlar almazssa net.tr sonra org.tr olan en son 4 aşama sizde oluyor. Sonra sizin firmalardan hangisi hızlı reglerse domain onun olur ama iyi domainin size kalma şansı %0
Mesaj 1 defa düzenlendi. Son düzenleyen: Li10 (16.12.2023 21:40)
Li10
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Kategori Müdürü
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Dostum adı üstüne ön sipariş. Sen türkticaretten aldın digeri aynı domaini reg, metu, natro üzerinden ön sipariş verir burada önce başvuran avantajlı değildir. Öncelik com.tr domaini olanlara aittir onlar almazssa net.tr sonra org.tr olan en son 4 aşama sizde oluyor. Sonra sizin firmalardan hangisi hızlı reglerse domain onun olur ama iyi domainin size kalma şansı %0
Mesaj 1 defa düzenlendi. Son düzenleyen: Li10 (16.12.2023 21:40)
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
Y** A**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
aradığınız alan adının diğer uzantıları (com.tr, net.tr, vb.. uzantıları) mevcutsa(25.08.2023 tarihinden önce tescil edildi ise) öncelik onun olur, verilen süre içinde başvurmazsa ilk gelen alır.
https://medium.com/@e-yunus