Merhaba arkadaşlar,

Geçen gün yine forum üzerinden bir arkadaşa, haberlerin artık sosyal medya üzerinden takip edildiği için sadece haber sitesi açmanın mantıklı olmadığını söylemiştim. Ve kısa bir şekilde kendi sosyal ağ projemden bahsettim. Bu proje kapsamında üyelerin haberleri takip edebileceği bir haber hesabı açmış bulunmaktayım.

52453-66c2741d53984.png

Sosyal ağ kolay olmayan bir girişim bunun farkındayım. Şuan sadece denemeler yapıyorum ve söylemek gerekirse hiçbir gelişme olmadığı için canım çok sıkıldı ve siteyi 2 ay kadar kapattım. Şimdi ise üzerinde çalışmaya devam ediyorum. Belki tanıyan vardır x üzerinde bir ara epey takipçi sayısına ulaşmış bir isim bana sitenin adının uygun olmadığı söyledi. Berbat olduğunu düşünüyor.

52453-66c276844ece4.png

İşte ilk soru: Sitenin adı tutihub.com "tuti" farsçada söyleneni tekrar eden kuş anlamına geliyor, "hub" ise ingilizce de merkez demek. Bu açıdan bakıldığında bana mantıklı geliyor ama ilk etapta sitenin adı çok mu saçma sizce?

İkinci soru: Sosyal ağ projesini ayakta tutmak için üyeler ile gelir paylaşımı yapacağım. Şuan sitenin geliri olmadığı için kendi cebimden harcama yapıyorum. Bugün bir kişiye bana üye bulması için 1000 TL önerdim. Sorun şu ki site üyeleri arasında çekiliş yapacağımı söylediğim halde fazla üye olan yok şuana kadar sadece bir elin parmakları adedince kişi üye oldu. Onlarda aktif olarak siteyi kullanacaklar mı belli değil. İlk önce günde 1000 Tl lik çekiliş yapacağım. Daha sonra haftalık olarak devam etmeyi düşünüyorum. Bu miktarı nasıl buluyorsunuz ve projenin gidişatı bu kadar belirsiz iken değer mi?

Sosyal ağ para kazanma yolları:

• Siteden reklam yoluyla gelir elde etmeyi düşünüyorum.
  • Başka bir seçenek ise belli hesaplar ile abone kasıp daha sonra bu hesapları satmak
  • Diğer seçenek belli kullanıcı adlarını rezerve ederek satmak

Bunlar şuan önümde duran para kazanma seçenekleri.

Yazıyı fazla uzun tutup canınızı sıkmak istemiyorum. Bu işe devam edeceğim orası muhakkak ama üyeler olmadan da sosyal ağ olmayacağına göre ve kendi insanımızda yabancı ülkelerin girişimleri söz konusu olduğunda (ya da **************lar söz konusu olduğunda) bu tür işlere balıklama atlarken düzgün işler yapan insanlar söz konusu olduğunda uzak durmak gibi bir davranış sergiliyorlar. O yüzden moral filan kalmadı ben de.

Sanırım anlaştığım kişiye yarın ödemeyi yaparım, o zaman konuya ödeme kanıtı eklerim diye düşünüyorum.

Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz, nasıl bir yol izlemem gerek? Siz olsanız böyle bir siteye üye olur musunuz? Olursanız neden veya olmazsanız neden?