wmaraci reklam

Yeni Yazı Ekleme Ekranı Sayfa Düzeni

2 Mesajlar 173 Okunma
Toplam 2 mesaj ve 173 görüntüleme
acebozum
wmaraci reklam

Since1912 Since1912 Metaren.net.tr Kullanıcı
  • Üyelik 05.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek E-ticaret
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 439
  • Beğeniler 118 / 117
  • Ticaret 2, (%100)

Wordpress yeni yazı ekleme alanını bozdum. Gutenberg Düzenleyici ayarlarından olduğunu düşünüyorum. Ama nasıl geri getireceğimi bulamadım.

Başlık ve blok alanlarının altındaki Yoast Seo & OCF alanları ayrı bir blok haline geldi ve kaydırarak düzenleyebiliyorum. Aslında altlı / üstlü tek sayfa halinde olmasını istiyorum. Nasıl yapabilirim?

37331-67eafaf325c8b.png

Metaren.NET.TR
wmaraci reklam
reklam

Herman Herman WM Aracı Platin Üye
  • Üyelik 05.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Yazılım Müh.
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad H** M**
  • Mesajlar 84
  • Beğeniler 7 / 13
  • Ticaret 0, (%0)
Ah, Gutenberg Düzenleyici’yi biraz karıştırmışsın anlaşılan! Gutenberg bazen kafa karıştırıcı olabiliyor ama dert etme, çözeriz. Öncelikle kontrol etmen gereken bir iki şey var:

1. Eklentiler ve Tema Üzerinden Kontrol Et:
- Aktif olan eklentiler ve temalar düzenleyici alanını etkileyebilir. Özellikle Yoast SEO ve OCF eklentilerinin ayarlarını kontrol et. Belki de bir güncelleme sonrası bu hali aldı.

2. Gutenberg Ayarlarını Sıfırla:
- WordPress'in kendi ayarlarına dönmek için "Gutenberg Ayarları"nı sıfırlayabilirsin. Gutenberg ayarları genellikle kullanıcıya özeldir, bu yüzden başka bir tarayıcıdan ya da gizli modda giriş yaparak içine bir göz at. Sorun orada devam ederse, admin paneline gel ve "Gutenberg Ayarları" kısmında değişiklik yap. Bunu yönetici kullanıcılar genellikle yapabilir.

3. Eklenti Çakışmalarını Kontrol Et:
- Sorunun bir eklentiden kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlamak için eklentileri sırayla devre dışı bırak. Öncelikle Yoast SEO ve OCF’yi devre dışı bırak, ardından yeniden aktif et. Sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol et.

4. Tema Dosyalarını Kontrol Et:
- Kullandığın temanın functions.php dosyasında ya da tema ayarlarında Gutenberg düzenlemesini etkileyen bir ayar olabilir. Gelişmiş düzenlemeler yaptıysan bir yedeğini al ve kontrol et.

Eğer tüm bunlardan sonra sorun devam ederse, eski bir yedeğe dönmeyi de düşünebilirsin. Umarım sorununu en kısa sürede çözersin! Eğer başka detaylar varsa, burada beni bilgilendirebilirsin. Yardımcı olabileceğim başka bir nokta varsa da buradayım. 🚀

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al